ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τραγωδία με μάνα και κόρη στο Κιάτο: «Τα φασολάκια δεν ήταν από σούπερ μάρκετ- Τα είχαν καλλιεργήσει οι ίδιες»

Είχαν επιχειρήσει μόνες τους να κονσερβοποιήσουν

Τραγωδία με μάνα και κόρη στο Κιάτο: «Τα φασολάκια δεν ήταν από σούπερ μάρκετ- Τα είχαν καλλιεργήσει οι ίδιες»

Θύμα της σπάνιας αλλά θανατηφόρας νόσου αλλαντίασης, φαίνεται πως είναι η 46χρονη γυναίκα από το Κιάτο που κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες μετά από κατανάλωση πράσινων φασολιών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (28/3) η 46χρονη γυναίκα μαζί με την μητέρα της κατανάλωσαν πράσινα φασολάκια που είχαν καλλιεργήσει στον κήπο τους και είχαν επιχειρήσει μόνες τους να κονσερβοποιήσουν.

«Για να μην δημιουργηθεί θέμα, δεν είναι τρόφιμα που αγόρασαν στο σούπερ μάρκετ. Είναι τρόφιμα που παρασκευάζονται και συντηρούνται κατ’ οίκον. Εκεί γίνονται λάθη όπως παλιότερα γινόταν με τα αλλαντικά και γι’ αυτό λέγεται αλλαντίαση», δήλωσε ο Νικόλαος Χρυσικός, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κιάτου.

Πάρα τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, η κόρη κατέληξε στο Kέντρο Yγείας, με την μητέρα της να παραμένει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Κορίνθου.

«Η μητέρα είναι ακόμα διασωληνωμένη. Βγήκε θετική και στον κορωνοϊό αλλά δεν διασωληνώθηκε λόγω κόβιντ αλλά διασωληνώθηκε για την άλλη νόσο», δήλωσε ο Χρυσοβαλάντης Μέλλος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου.

Ο καθηγητής Ιωάννης Γιαβάσης αποκάλυψε το λάθος που έκαναν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της σπιτικής κονσερβοποίησης.

«Το λάθος είναι πως όταν κάνουμε κονσερβοποίηση μπορούμε να την κάνουμε εύκολα με έναν απλό βρασμό εάν είναι αρκετά όξινο. Το pH του προϊόντος είναι αρκετά χαμηλά και η οξύτητά του υψηλά ώστε να μην μπορεί αν δημιουργηθεί το βακτήριο», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως, απαγορεύεται σε τροφές που δεν είναι όξινες, όπως τα φασολάκια, το κρέας, το ψάρι, η κονσερβοποίηση στο σπίτι. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν μαγείρευαν τα φασολάκια πριν τα καταναλώσουν, καθώς η τοξίνη είναι θερμοευαίσθητη και θα καταστρεφόταν στους 85 βαθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.