ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Τρελή» απάτη στην Άρτα: Παρίσταναν τους λογιστές, αποσπούσαν χρήματα και τα έπαιζαν στο… στοίχημα

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης

«Τρελή» απάτη στην Άρτα: Παρίσταναν τους λογιστές, αποσπούσαν χρήματα και τα έπαιζαν στο… στοίχημα

Μια καλά οργανωμένη απάτη κατάφερε να «τρέξει» κύκλωμα στην Άρτα, που αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους υπαλλήλους επιχειρήσεων, τα οποία παίζονταν στο στοίχημα.

Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα προ τετραμήνου.

Για την εμπλοκή της στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους υπαλλήλους επιχειρήσεων, κατά προτίμηση γυναίκες, προσποιούμενοι δήθεν τους λογιστές της εργοδότριας εταιρείας τους, αναφέροντάς τους ότι τυγχάνουν δικαιούχοι κρατικού επιδόματος.

Ακολούθως και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εpiruspost, προκειμένου δήθεν να καταβληθεί στους υπαλλήλους το δικαιούμενο χρηματικό ποσό, αποσπούσαν κωδικούς τους ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και με κατάλληλη καθοδήγηση μετέφεραν εν αγνοία τους χρήματα σε λογαριασμό που διατηρούσε η κατηγορούμενη σε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία, όπου στοιχημάτιζαν τα μεταφερθέντα χρήματα σε εν εξελίξει αθλητικούς αγώνες (live betting).

Άρτα: Εάν κέρδιζαν στο στοίχημα, «σήκωναν» τα χρήματα και τα μετέφεραν σε λογαριασμούς τους

Στη συνέχεια, στην περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις τους σχετικά με την έκβαση των αγώνων, μετέφεραν τα αντίστοιχα κέρδη σε τραπεζικό λογαριασμό τους.

Χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία αυτή, διακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης και μία απόπειρα, όλες σε βάρος γυναικών (τις οποίες προδήλως επέλεγαν για να εκμεταλλευτούν πιθανή άγνοιά τους σχετικά με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες), καταφέρνοντας να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας και έτερων εμπλεκόμενων συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.