Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Τρόμος στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε σε εν κινήσει σχολικό λεωφορείο με 80 μαθητές – «Θα εκραγεί»

Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Τρόμος στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε σε εν κινήσει σχολικό λεωφορείο με 80 μαθητές – «Θα εκραγεί»

Πανικός επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν ξέσπασε φωτιά σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε 80 μαθητές από το 2ο μουσικό σχολείο στην περιοχή της Παστίδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε εν κινήσει, προκαλώντας πανικό και φόβο στους επιβαίνοντες μαθητές.

Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας μιας 14χρονης μαθήτριας που βρισκόταν το λεωφορείο, οι μαθητές άρχισαν να μυρίζουν καπνό, κάτι που ανέφεραν στον οδηγό. Εκείνος αρχικά θεώρησε ότι η οσμή προερχόταν από εξωτερικό παράγοντα και συνέχισε την πορεία του. Ωστόσο, λίγο αργότερα σταμάτησε το όχημα, άνοιξε τις πόρτες και φώναξε στους μαθητές να κατέβουν άμεσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα εκραγεί το λεωφορείο».

«Το λεωφορείο μύριζε καπνό. Τα παιδιά έλεγαν ότι μύριζε καμένο, ο οδηγός έλεγε ότι μύριζε από έξω. Αργότερα άνοιξε τις πόρτες και είπε “κατεβείτε έξω, θα εκραγεί το λεωφορείο”. Τα παιδιά φώναζαν: “το λεωφορείο πήρε φωτιά, καιγόμαστε”», δήλωσε η μητέρα στο MEGA.

Οι μαθητές κατέβηκαν έντρομοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Κάποιοι από αυτούς πανικοβλήθηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συνέβαινε.

«Είναι πολύ τραυματικό για εμάς, έγινε γρήγορα και ξαφνικά. Έτσι απλά σταμάτησε ο οδηγός και μας είπε να βγούμε έξω, γιατί θα εκραγεί. Δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά μία από τις μαθήτριες.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το σχολείο ανέφερε τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι είχαμε ένα έκτακτο γεγονός με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές/τριες μας προς Παστίδα, στο οποίο υπήρξε έναρξη φωτιάς στον κινητήρα. Έγινε άμεση εκκένωση και επέμβαση της Πυροσβεστικής – όχημα της ήταν πάρα πολύ κοντά. Έχουμε επικοινωνία με γονείς και Πυροσβεστική καθώς και τη διεύθυνση της ΡΟΔΑ και τα παιδιά έχουν ήδη αποχωρήσει με τα πράγματα τους και τις τσάντες τους. Όλα καλά. Να είστε σίγουροι όλες και όλοι ότι μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, κατά τη διάρκεια του περιστατικού «δεν άνοιξαν όλες οι πόρτες του λεωφορείου», με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έξοδος των παιδιών.

Οι γονείς δηλώνουν σοκαρισμένοι και προσανατολίζονται στην κατάθεση μήνυσης για το περιστατικό, ζητώντας απαντήσεις για το κατά πόσο ήταν ασφαλές το όχημα και αν είχε γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.