Τροχαία δυστυχήματα: Δύο στους δέκα θανάτους οφείλονται στο αλκοόλ

Προώθηση λύσεων οι οποίες καταπολεμούν τους παράγοντες που τα προκαλούν

Τροχαία δυστυχήματα: Δύο στους δέκα θανάτους οφείλονται στο αλκοόλ

Στην κατανάλωση αλκοόλ οφείλεται τουλάχιστον το 23-25% των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα σύμφωνα με το European Transport Safety Council (ETSC). 

Σημειώνεται πως τα τροχαία δυστυχήματα βρίσκονται εξαιρετικά υψηλά στη λίστα με τις συχνότερες αιτίες θανάτου, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό η προώθηση λύσεων οι οποίες καταπολεμούν τους παράγοντες που τα προκαλούν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον τομέα της κινητικότητας, τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τους θεσμικούς φορείς.

Έτσι, από τα μέσα του 2022, όλα τα νέα οχήματα εντός της αγοράς της Ε.Ε. θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν προηγμένο εξοπλισμό ασφάλειας, βάσει της σχετικής κοινοτικής οδηγίας. Στον εξοπλισμό αυτόν συμπεριλαμβάνεται και η υποχρεωτική υποδοχή εγκατάστασης για συσκευές Alcohol Interlock, οι οποίες παρεμποδίζουν την οδήγηση σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με το European Transport Safety Council (ETSC) που δίνει και τα παραπάνω στοιχεία, θα πρέπει να υπάρξουν δράσεις άμεσα ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Μια από τις δράσεις που εντοπίζονται στην Ελλάδα, είναι αυτή που επιχειρεί η LeasePlan, η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με την Draeger Hellas που είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνικής ασφάλειας, με στόχο να συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η LeasePlan θα παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη της να μισθώσει, μαζί με το όχημα της επιλογής του, ένα μηχάνημα αλκοτέστ, το οποίο και θα μπορεί να χρησιμοποιεί πριν από κάθε διαδρομή ως ένα ακόμη μέτρο πρόληψης, προκειμένου να φτάσει ασφαλής στον προορισμό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.