ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

UNRWA: «Σκόπιμη προσπάθεια να διακοπεί το έργο του ΟΗΕ στη Γάζα»

Ο επικεφαλής ανέφερε πως είναι «εξωφρενικό» να αναγκάζονται οι υπηρεσίες αρωγής να παρακαλούν για λίγα καύσιμα

UNRWA: «Σκόπιμη προσπάθεια να διακοπεί το έργο του ΟΗΕ στη Γάζα»

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) πιστεύει ότι καταβάλλεται σκόπιμη προσπάθεια να «στραγγαλιστεί» το ανθρωπιστικό έργο της στη Γάζα και προειδοποίησε ότι μπορεί να αναγκαστεί να διακόψει εντελώς τη λειτουργία της, λόγω έλλειψης καυσίμων.

«Πραγματικά πιστεύω ότι γίνεται σκόπιμη προσπάθεια να παραλύσουν οι δραστηριότητές μας», είπε ο Γενικός Επίτροπος Φιλίπ Λαζαρινί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Χαρακτήρισε μάλιστα «εξωφρενικό» να αναγκάζονται οι υπηρεσίες αρωγής να παρακαλούν για λίγα καύσιμα.

Η UNRWA, που στηρίζει με το έργο της περισσότερους από 800.000 εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας, ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία της.

Ο Λαζαρινί είπε ότι παρακαλάει εδώ και εβδομάδες να του δοθούν καύσιμα. Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου παραδόθηκαν καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη.

Η ποσότητα που δόθηκε όμως, 24.000 λίτρα ντίζελ, είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

«Λόγω έλλειψη καυσίμων δεν θα μπορούμε να στείλουμε τα φορτηγά μας στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι άνθρωποι περιμένουν τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε.

Οι δύο κυριότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η Paltel και η Jawwal, ανακοίνωσαν λίγο νωρίτερα ότι εξαντλήθηκαν οι πηγές ενέργειάς τους και για αυτό διακόπηκαν όλες οι υπηρεσίες τους.

Η διακοπή των τηλεπικοινωνιών «μπορεί να προκαλέσει ή να επιταχύνει την κατάρρευση της όποιας τάξης υπάρχει ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Λαζαρινί, σχολιάζοντας το μπλακάουτ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν γίνει αυτό «θα δυσκολευτούμε να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον χωρίς την ελάχιστη τάξη», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.