
Τμήμα της οροφής κατέρρευσε τη Δευτέρα (10/08/2026) σε γραφείο επιμελητών γιατρών της Χειρουργικής Κλινικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων, μεγάλα κομμάτια επιχρισμάτων και άλλων υλικών αποκολλήθηκαν από την οροφή και κατέληξαν στο πάτωμα του γραφείου. Τη στιγμή της κατάρρευσης δεν βρισκόταν κάποιος εργαζόμενος στον χώρο.
Η Ένωση ζητά άμεση χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου, ενώ θέτει παράλληλα ζητήματα σχετικά με την κατάσταση των υποδομών και τη στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν είχε καταρρεύσει τμήμα οροφής στο νοσοκομείο.
Το κεντρικό κτίριο του Βενιζελείου κατασκευάστηκε το 1950. Σύμφωνα με την Ένωση, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την ανακαίνισή του, ενώ εκκρεμεί η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.
Για την ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου εκτιμάται ότι απαιτούνται περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 5 εκατ. ευρώ αφορούν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και ζητούν ενίσχυσή της με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
«Η τύχη δεν μπορεί να αποτελεί μηχανισμό ασφαλείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση, ζητώντας να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και η συνολική ανακαίνιση του κτιρίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.