ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Βόλος: Πλέγμα μέτρων μετά το bullying σε βάρος 14χρονης στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Η 14χρονη δεχόταν επί δύο χρόνια απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο

Βόλος: Πλέγμα μέτρων μετά το bullying σε βάρος 14χρονης στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα έχουν ξεκινήσει από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής στον Βόλο, μετά το σοβαρό περιστατικό βίας σε 14χρονη μαθήτρια που αποκάλυψε ότι δεχόταν bullying από συμμαθητές της εδώ και δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η 14χρονη δεχόταν επί δύο χρόνια απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από αυτούς της έσπασε το δάχτυλο.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βόλου Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως έχει ξεκινήσει ένα πλέγμα μέτρων που αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου με αφορμή το περιστατικό της 14χρονης μαθήτριας.

Μεταξύ άλλων είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ήδη με απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν διατεθεί κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγοι, συντονιστές παιδαγωγικού έργου, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας, «Πρόταση Ζωής», ο Συμβουλευτικός Σταθμός Πολιτών της Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και ετοιμάζεται συνολικό πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των γονέων στα σχολεία του Βόλου για την σχολική βία.

Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν παραλείψεις
Παράλληλα ο κ. Σαβελίδης είπε πως θα ξεκινήσει και προκαταρκτική εξέταση για τυχόν παραλείψεις προς στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σημειώνοντας πως η διεύθυνση δευτεροβάθμιας θα παρέμβει στο σύνολο, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, αλλά και να μην προκύψει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο. «Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να μην επαναληφθεί αντίστοιχο φαινόμενο, σε κανένα σχολείο του Βόλου. Είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις για την καταπολέμηση της βίας εντός των σχολείων», είπε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πώς είναι η 14χρονη
Αναφορικά με την πορεία της ψυχολογικής υγείας της 14χρονης κοπέλας, ο κ. Σαβελίδης σημείωσε πως την επισκέφθηκε προσωπικά για να δει από κοντά την κατάσταση της. Ο ίδιος, είπε πως πως η κοπέλα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, τονίζοντας πως με την στήριξη που προσφέρεται, στόχος είναι να μην αισθανθεί σε καμία περίπτωση μόνη της σε όλη αυτή την περιπέτεια που βίωσε.

Σημειώνεται, πως την υπόθεση της βίας απέναντι στη 14χρονη μαθήτρια, την έχει αναλάβει η εισαγγελία Βόλου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα επιτήρησης των φερόμενων θυτών, με στόχο την προστασία της μαθήτριας, αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.