ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Ανησυχία και για δεύτερο χτύπημα όσο καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης

Εξετάζεται πιθανή συνεργασία των δραστών με ποινικούς για τον οπλισμό τους

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Ανησυχία και για δεύτερο χτύπημα όσο καθυστερεί η ανάληψη ευθύνης

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο της Αθήνας ο οποίος είχε στόχο το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης της οργάνωσης, ενώ υπάρχει ανησυχία ότι όσο αυτή αργεί υπάρχει πιθανότητα και για ένα δεύτερο χτύπημα.

Το δεδομένο είναι πως κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες. Ένα στοιχείο που δείχνει πως ήταν αποφασισμένοι για την πράξη τους καθώς γνώριζαν πως καταγράφονται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας. Οι Αρχές θα πάρουν το υλικό από τις κάμερες ώστε να δουν πώς έφτασαν εκεί, προς τα πού διέφυγαν και κυρίως αν θα καταφέρουν να τους ταυτοποιήσουν.

Την ίδια ώρα, ερευνούν για «γιάφκα» στην Αθήνα ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία των δραστών με ποινικούς για τον οπλισμό τους. Μάλιστα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να είναι τα ίδια άτομα που συμμετείχαν στο προηγούμενο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ήταν πριν από 47 ημέρες κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή.

Η τσάντα στην οποία είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό πιθανότατα ήταν τοποθετημένη σε κάγκελα που βρίσκονται απέναντι από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας με έναν μικρό κρατήρα να έχει δημιουργηθεί στο σημείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Αρχικά είπαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και αργότερα στο επόμενο τηλεφώνημα είπαν πως η βόμβα βρίσκεται σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.