«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αυτό είναι το ιστορικό της υπόθεσης των παιδιών που ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια

«Τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα»

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Αυτό είναι το ιστορικό της υπόθεσης των παιδιών που ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια

Το ιστορικό της υπόθεσης με τα τρία ανήλικα στον Άγιο Παντελεήμονα, παρουσίασε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Μία ακόμη φρικτή περίπτωση παραμέλησης – κακοποίησης με θύματα τρία μικρά Παιδιά στην Αθήνα που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από ανώνυμες αναφορές που δέχθηκε στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056. Τρία μικρά παιδιά που από την πρώτη αναφορά που έλαβε ο Οργανισμός πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να απομακρυνθούν τελικά από το κακοποιητικό τους περιβάλλον» αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως το παρουσιάζει το Χαμόγελο του Παιδιού:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε δύο ανώνυμες κλήσεις στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 από δύο ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε μια οικογένεια με τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Όπως ανέφεραν υπήρχαν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα οποία η μητέρα επιτίθεται στον πατέρα φραστικά και σωματικά και τον έδιωχνε βίαια από το σπίτι, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας. Τα περιστατικά συνέβαιναν ενώπιων των παιδιών. Επιπλέον, ανέφεραν ότι τα παιδιά είναι συνεχώς κλεισμένα στο σπίτι και δεν έβγαιναν ποτέ έξω.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαβίβασε την ανώνυμη αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία ανηλίκων.

Στις 7 Απριλίου 2022 το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε τη συνδρομή του καθώς τα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι κατόπιν εισαγγελικής εντολής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Το τμήμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί η ασφαλής μεταφορά των τριών παιδιών. Άμεσα άνθρωποι του Οργανισμού βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά για να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα. Τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλας, κατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους. Άμεσα εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να εξεταστούν. Καθώς δεν υπάρχουν τα έγγραφα των Παιδιών οι γιατροί υπολογίζουν τις ηλικίες τους σε έξι, τεσσάρων και δύο ετών.

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε ότι τα παιδιά επαιτούσαν στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα και στις γύρω περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παραμείνει με τους ανθρώπους του δίπλα τους για όσο χρειαστούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.