ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χανιά: Εκκενώθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν προληπτικά οι ασθενείς

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ναύσταθμο

Χανιά: Εκκενώθηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν προληπτικά οι ασθενείς

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα Χανιά, κοντά στον Ναύσταθμο και δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μερικές διάσπαρτες εστίες εντός της καμένης έκτασης.

Όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστικής, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές εντός του Ναυστάθμου.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης, πιθανότατα από την πλαζ που βρίσκεται εντός της έκτασής του, στην περιοχή της Σούδας.

Εξαιτίας των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Συγκεκριμένα 22 οχήματα με 79 πυροσβέστες καθώς και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί περισσότερο ωστόσο μεγάλος αντίπαλός είναι οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί και εξαιτίας της γρήγορης επέκτασης της φωτιάς οι αρχές αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του οικισμού του Ναύσταθμου. Άνδρες της αστυνομίας μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αλλά και της πυροσβεστικής προχώρησαν στην άμεση εκκένωσή του. Λίγη ώρα αργότερα, εκκενώθηκε ο παιδικός σταθμός αλλά και το νηπιαγωγείο που βρίσκονται στην περιοχή αλλά και το Ναυτικό νοσοκομείο με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ασφάλεια στο νοσοκομείο Χανίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μηχανήματα άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες που συνέβαλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν και οι δυνάμεις του στρατού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.