Xανιά: Στον Εισαγγελέα ο 27χρονος Αλβανός που σκότωσε και έκαψε τον άστεγο

Το στυγερό έγκλημα έγινε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην πόλη

Xανιά: Στον Εισαγγελέα ο 27χρονος Αλβανός που σκότωσε και έκαψε τον άστεγο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο φερόμενος ως δράστης του στυγερού εγκλήματος στα Χανιά.

Το πρωί ο 27χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη από την αστυνομία, για τη δολοφονία ενός 53χρονου άστεγου, τον οποίον στην συνέχεια έκαψε μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο 27χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Δείτε φωτογραφίες:

drastis-astegos
drastis-astegos2
drastis-astegos3_2

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό. Επιπλέον, συνελήφθη και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, καθώς σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο με σιδερόβεργα κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης για ασήμαντη αφορμή και στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι το χτύπημα που του κατάφερε στο κεφάλι ήταν μοιραία, προκάλεσε την πυρκαγιά στην εν λόγω εγκαταλελειμμένη οικία.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και ο άνδρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η κουνιάδα του, που μόλις έμαθαν για το τραγικό συμβάν έτρεξαν στο σημείο. «Πάει ο Νίκος, κάηκε», αυτά ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 60χρονου έξω από το σπίτι όπου «έσβησε» ο γιος της.

«Δύο χρόνια έμενε εδώ. Εγώ τον βοηθούσα όσο μπορούσα, το είδαν στα μέσα γείτονές μου και μου το είπαν και έτρεξα», δήλωσε η μητέρα του στο Creta24. «Eρχόταν σε εμένα καθόταν, έτρωγε», συμπλήρωσε με δακρυσμένα μάτια.

xania-nekros-pirkagia-1

«Έμενε μόνος του, ήταν άρρωστος. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε», δήλωσε στο Creta24 η κουνιάδα του 60χρονου η οποία δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε το κακό.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ισόγεια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων με 9 υπαλλήλους.

xania-nekros-pirkagia2-1
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατά την άφιξη διαπιστώθηκε ότι η κεντρική πόρτα ήταν ανοιχτή και ενώ η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε όλο τον χώρο της οικίας στο πάτωμα πλησίον της εισόδου βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας», σημείωσε ο κ. Τσιλιμιγκάκης, γεγονός που ενδεχομένως να μαρτυρά πως ο 60χρονος προσπάθησε να σωθεί από τις φλόγες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.