ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Χανιά: «Στρατιώτης» της ΝΔ δήλωνε ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμό (φώτο)

Πόζαρε δίπλα σε Κ.Μητσοτάκη και Ν.Μπακογιάννη

Χανιά: «Στρατιώτης» της ΝΔ δήλωνε ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμό (φώτο)

Ο αξιωματικός ο οποίος συνελήφθη για υποθέσεις εκβιασμών στα Χανιά φέρεται να έχει στενές σχέσεις με υψηλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο αξιωματικός Ν.Ξ. της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη και ο γιος του, επίσης αστυνομικός συνελήφθησαν επειδή πήραν «μίζα» ύψους 30.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να μεσολαβήσουν για να πάρει καντίνα σε διαγωνισμό.

Σε βάρος του αξιωματικού ασκήθηκε δίωξη για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σε βάρος του γιου του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια. Μάλιστα η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες, ότι ο εν λόγω αξιωματικός έσβηνε κλήσεις της Τροχαίας.

Υμνητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κατηγορούμενος που δήλωνε «στρατιώτης», έχοντας μάλιστα εκδηλώσει επιθυμία να μπει στο ψηφοδέλτιό της ΝΔ για τις βουλευτές εκλογές, φωτογραφιζόταν με καμάρι δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη ή στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από χρόνια, την ώρα που εκκρεμούσαν εις βάρος του άλλες ποινικές υποθέσεις.

Παραλίγο βουλευτής

Όπως αναφέρει η efsyn, ο Ν.Ξ. λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση σε καντίνα της παραλίας των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου να ανακοινώσει στους υποστηρικτές του τους λόγους που δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο, ξεκαθαρίζοντας πάντα την στήριξή του στον Μητσοτάκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρισκόταν σε συζητήσεις για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, (συνταξιούχου αστυνομικό) τον οποίο στηρίζει η ΝΔ. Ο ίδιος ο κ. Ζερβός ανακοίνωσε ότι μετά τη σύλληψη δεν θα προχωρήσει προφανώς η υποψηφιότητα του αξιωματικού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αξιωματικός και συνδικαλιστής, ο οποίος κατέχει υψηλή θέση στην Τροχαία στην Κρήτη είχε εμπλακεί στην υπόθεση της καταγγελίας εις βάρος του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, διαρρέοντας ψευδώς ότι ο βουλευτής απείλησε αστυνομικούς που του έκαναν έλεγχο.

Ανοίγουν τα στόματα – Τι καταγγέλλουν τα θύματα

Στα Χανιά τα στόματα έχουν ανοίξει και ήδη δεκάδες επιχειρηματίες σπεύδουν να καταθέσουν ότι έπεσαν θύματα εκβιασμών από τον αξιωματικό, ενώ η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται ήδη εκεί και ερευνά τις καταγγελίες.

Θύματα του 53χρονου αξιωματικού λένε μιλώντας στο live news, ότι ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή, ενώ φοβούνται ότι θα τους εκδικηθεί αν αφεθεί ελεύθερος.

«Ήταν πολύ πιεστικός. Αυτός είχε ζητήσει (χρήματα) την ημέρα που για εμάς ήταν ο πλειστηριασμός της καντίνας, ο δημόσιος, και ήθελε εκείνη την ημέρα τα μισά χρήματα. Στο ενδιάμεσο ήρθε άλλη μία φορά και τώρα ήταν να πάρει τα τρίτα και έγινε αυτό που έγινε. Αυτός ήθελε να πάρει την καντίνα και ήθελε να μου την πάει στις 100.000 ευρώ. Μου λέει θα στην πάω 100 χιλιάδες ευρώ και θα την πάρεις 100 χιλιάδες ευρώ ή θα πάρω εγώ τα χρήματα και θα φύγω εγώ από τη μέση» ανέφερε το θύμα του 53χρονου αστυνομικού και πρόσθεσε:

«Μου είπε ότι ‘θα μπω στον πλειστηριασμό μέσω τρίτου και την καντίνα θα την χτυπήσουμε ψηλά και αν θες να την πάρεις θα δώσεις 100 χιλιάδες στον Δήμο για να την πάρεις. Πιο κάτω δεν στην αφήνω μου έλεγε, θα την πάρω εγώ. Συμβιβαστήκαμε στο ποσό που ήθελε αυτός».

Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός και ο γιος του

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το 53χρονος αξιωματικός και ο 29χρονος γιος του (ειδικός φρουρός) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ, η οποία διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα περιστατικά που καταγγέλλονται, προκειμένου να εντοπιστούν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας.

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου»

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από καταγγέλλουσα ότι «εκκρεμούσε» παράδοση χρηματικού ποσού ύψους 7.900 ευρώ. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και τα έδωσαν στην καταγγέλλουσα, η οποία μετά από οδηγίες που τις έδωσε ο κατηγορούμενος αξιωματικός, τα έριξε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του, απ’ όπου τα παρέλαβε ο γιος του Ν. Ξ.

Στη συνέχεια ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον Ν. Ξ. να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στη δικαστικό λειτουργό!

«Θα έρθω στο σπίτι σου μ… και θα σε γ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», φώναζε τόσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του προς τους αξιωματικούς και την Εισαγγελέα που πήγαν στο σπίτι τους για τη σύλληψη και αφού πρώτα δεν άνοιγαν καν την πόρτα.

Ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε κοντά στην πόρτα και στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο αξιωματικό αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.