ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χίος: Συλλήψεις εν όψει ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που ετοίμαζαν πυρομαχικά

Χίος: Συλλήψεις εν όψει ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται στη Χίο από αστυνομικούς της Ασφαλείας εν όψει του Πάσχα, συνελήφθησαν στην περιοχή του Βερβεράτου δύο Έλληνες που ετοίμαζαν πυρομαχικά για τον ρουκετοπόλεμο μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής στον Βροντάδο.

Αρχικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή μια αποθήκη, όπου έκαναν έρευνα και βρήκαν 50 αυτοσχέδιες ρουκέτες, 140 καλούπια ρουκετών και 24 ρουκετόξυλα. Όλα κατασχέθηκαν και από την αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι τα είχαν αποθηκεύσει οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και κατασκευή ειδών πυροτεχνίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο βρήκαν 789 αυτοσχέδιες ρουκέτες, δυο ξύλινα σφυριά τύπου «ματσόλας» και ένα αυτοσχέδιο καρφί.

Ο ρουκετοπόλεμος έχει διχάσει την περιοχή, καθώς οι κάτοικοι των «αντιπάλων» ενοριών έστειλαν εξώδικο στον Δήμο Χίου και το κοινοποίησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να μην τηρηθεί φέτος το έθιμο για το οποίο επισημαίνουν ότι είναι παράνομο και επικίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία τους. rouketopolemos1

Σύλληψη για δεκάδες κροτίδες

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και της Ο.Π.Κ.Ε. στο σπίτι του και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου ένας Έλληνας, καθώς βρέθηκαν συνολικά 51 κροτίδες και ένα μεταλλικό κλομπ. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.