ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΑΜ της Ρωσίας: «Το Κίεβο διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για επίθεση σε νοσοκομείο στην Οδησσό»

Συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ: «Σε αυτή τη δραματοποίηση συμμετείχαν περίπου δέκα ηθοποιοί»

ΥΠΑΜ της Ρωσίας: «Το Κίεβο διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για επίθεση σε νοσοκομείο στην Οδησσό»

Οι αρχές του Κιέβου διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για επιθέσεις σε νοσοκομείο στην Οδησσό, κατηγορώντας τη Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής του Διατμηματικού Αρχηγείου της Ανθρωπιστικής Αντίδρασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το «χτύπημα» στο νοσοκομείο έγινε από τους ίδιους τους Ουκρανούς. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα ακόμη “θεατρικό της επίθεσης”, το οποίο δημιουργήθηκε από τις αρχές του Κιέβου για τη διανομή φωτογραφιών σε δυτικά μέσα ενημέρωσης.

«Στις 11 Ιουνίου, στην Οδησσό, ειδικοί από το 83ο Κέντρο Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησαν μια σκηνοθετημένη φωτογράφηση των “αποτελεσμάτων της επίθεσης” σε ιατρική εγκατάσταση (οδός Staroportofrankovskaya, 46A), που φέρεται να προκλήθηκε από Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», είπε.

Ο στρατηγός προειδοποίησε ότι οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να το διανείμουν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Μ.Μιζίντσεφ, η αστυνομία και η SBU απέκλεισαν το μέρος “της παράστασης”, έτσι ώστε οι πολίτες να μην μπορούν να το βιντεοσκοπήσουν στα κινητά τηλέφωνα.

Περίπου δέκα άτομα συμμετείχαν ως ηθοποιοί σε αυτήν  (την σκηνοθεσία – επιμ.)… μεταξύ των οποίων παιδιά ντυμένα με νοσοκομειακές πυτζάμες και πολιτικά ρούχα με ίχνη αίματος. Οι συμμετέχοντες μιμήθηκαν μια απόδραση από το κτίριο ιατρικού ιδρύματος, φωνάζοντας: “Το νοσοκομείο βομβαρδίζεται, σώστε μας!», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να πραγματοποιεί προκλήσεις προκειμένου να κατηγορήσει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου και να τις δυσφημήσει ενώπιον της παγκόσμιας κοινότητας.

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ρωσικός Στρατός είναι εξαιρετικά ανθρώπινος απέναντι στον άμαχο πληθυσμό και δεν χτυπά τις μη στρατιωτικές υποδομές, σε αντίθεση με το ουκρανικό Στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.