ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mάρτυρας στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ o Σ.Μπιμπίλας – Θα καταθέσει υπέρ των αστυνομικών

Τι ανέφερε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας

Mάρτυρας στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ o Σ.Μπιμπίλας – Θα καταθέσει υπέρ των αστυνομικών

Υποψήφιος βουλευτής ήταν μάρτυρας στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν εκ των αστυνομικών να τραβά πιστόλι.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που επικαλείται τον πρόεδρο των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, η ζωή του υποψηφίου βουλευτή που έτυχε να περνά με το αυτοκίνητό του από την Πατησίων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, κινδύνευσε και τώρα φαίνεται να είναι έτοιμος να καταθέσει υπέρ των αστυνομικών.

Όπως αναφέρθηκε, ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής της αριστεράς είναι στη διάθεση του αστυνομικού – αν αυτός κινηθεί νομικά – να καταθέσει υπέρ του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος κατεβαίνει παράλληλα και στις επικείμενες εκλογές με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας».

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύουμε τη διέλευση περιπολικού από την Πατησίων». Και πρόσθεσε: «Δημιουργείται σύγχυση του ρόλου του δράστη και του θύματος. Ξεχάσαμε τους μπαχαλάκηδες, δεν αναζητούμε τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών που είναι ποινικό έγκλημα και διαρκές έγκλημα και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς».

«Έχω αγωνιστεί να αφαιρεθούν τα άσυλα και τα άβατα κάθε μορφής σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί η Πατησίων να αποτελέσει άσυλο και άβατο στη διέλευση ενός περιπολικού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ντούμας.

Για το περιστατικό με τους τέσσερις πυροβολισμούς από αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων μίλησε ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Η εντολή από τη ΓΑΔΑ ήταν όντως να μην περάσει κανένα περιπολικό μόνο του μπροστά από το σημείο εκεί. Και πολύ σωστά γιατί δεν μπορεί ένα περιστατικό να περάσει από τη στιγμή που έχουν βγει 35 μπάχαλοι και ρίχνουν πέτρες. Το περιπολικό πέρασε από μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, για ποιο λόγο εξετάζεται, δεν θα έπρεπε να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής πρόσθεσε: «Θα έπρεπε οι αστυνομικοί να ελεγχθούν για αυτό». Όμως, τόνισε ότι ο αστυνομικός ακολούθησε πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας ότι αν και ο ίδιος ήταν σε μια παρόμοια περίπτωση όπου έχει περικυκλωθεί και εγκλωβιστεί από 35 άτομα και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο «εγώ θα έριχνα στον αέρα, δεν θα πυροβολούσα τα παιδιά, θα πυροβολούσα στον αέρα» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.