ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Υπουργείο Μετανάστευσης: Με εκατοντάδες αλλοδαπούς να αποβιβάζονται στις ακτές καθημερινά κάνει ασκήσεις με φανταστικά σενάρια

Με τη βοήθεια σκηνοθετών και ηθοποιών

Υπουργείο Μετανάστευσης: Με εκατοντάδες αλλοδαπούς να αποβιβάζονται στις ακτές καθημερινά κάνει ασκήσεις με φανταστικά σενάρια

Την ώρα που εκατοντάδες αλλοδαποί μουσουλμάνοι φτάνουν στην Ελλάδα αποβιβαζόμενοι στις ακτές το υπουργείο Μετανάστευσης περί άλλων τυρβάζει.

Μη έχοντας να κάνει τίποτα το ουσιαστικό με την αποτροπή των παράνομων εισόδων συμμετέχει σε ασκήσεις με φανταστικά σενάρια και βαρύγδουπους τίτλους και συμμετοχή… σκηνοθετών και ηθοποιών.

Όπως αναφέρει το ίδιο με την έφοδο της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και τη σύλληψη διακινητών κατά τη διάρκεια «Επίδειξης Μόδας», όπου συμμετείχαν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου, η τελευταία πράξη της άσκησης «Μέδουσα 2024», στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κατά τη διάρκεια της… “εφόδου” πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους «Γιατρούς του Κόσμου» με την παρουσία διερμηνέων, ενώ υπήρχε και ψυχολογική υποστήριξη στα θύματα, της άσκησης.

Ακολουθήθηκε πλήρως το διεθνές πρωτόκολλο διάσωσης Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.

Η άσκηση που διήρκησε πέντε μέρες εξελίχθηκε σε 72 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, με 613 συμμετέχοντες και 132 άτομα στην ομάδα Σχεδιασμού και Διοίκησης. Χρησιμοποιήθηκαν 42 διαφορετικοί τρόποι μετάβασης του σεναρίου σε 2 θαλάμους διοίκησης σε Αθήνα και Χάγη και σε 12 εγκαταστάσεις αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Δύο μάλιστα αρμόδιοι εισαγγελείς επόπτευαν με απόφαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου καθ’όλη τη διάρκεια της άσκησης καθώς και η πρώτη συμμετοχή για πρώτη φορά της Επιθεώρησης Εργασίας, που πλέον είναι Ανεξάρτητη Αρχή.

Όπως το 2022 έτσι και φέτος κομβικό ρόλο έπαιξε η βοήθεια του σκηνοθέτη της «Αθηναϊκής Σκηνής Κάλβου-Καλαμπόκη», Μιχάλη Καλαμπόκη και των φοιτητών του.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Υπηρεσία Ασύλου), το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία, Ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, Ειδικές Δυνάμεις, Αξιωματικοί Ασφαλείας), το Υπουργείο Εξωτερικών (Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων), το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Υγείας (Εθνικός Μηχανισμός Αναφοράς για την Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG-HOME, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EUAA) η Interpol, η Europol, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης που είναι και φορέας υλοποίησης , η Ύπατη του ΟΗΕ οι Γιατροί του Κόσμου, η Α21 και η ΜΚΟ IASIS.

Συμμετείχαν σε πραγματικό χρόνο οι διπλωματικές αποστολές των Η.Π.Α Γαλλίας, Ιταλίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Κίνας, Ολλανδίας και Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.