ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Περίπτωση Εξάρχου: Για πρώτη φορά χαρίζουν μια Τράπεζα, σε κάποιον που δεν προφυλακίστηκε επειδή είχε λεφτά να πληρώσει την εγγύηση. «Άλλα» κόλπα...

Έρχονται κατά χιλιάδες: Στους 18.000 οι αλλοδαποί που μπήκαν στην Ελλάδα από την αρχή του έτους λέει η FRONTEX

Χιλιάδες οι Αφγανοί στην Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα

Έρχονται κατά χιλιάδες: Στους 18.000 οι αλλοδαποί που μπήκαν στην  Ελλάδα από την αρχή του έτους λέει η  FRONTEX

Εκτός ελέγχου οι εισβολές αλλοδαπών όχι μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς φτάνουν έως τις ακτές της Πελοποννήσου.

Σε διάστημα μόλις δύο ημερών 22-23 Μάιου, συνολικά 205 αλλοδαποί μουσουλμάνοι έφτασαν στην Ελλάδα, όπου υπέβαλαν την απαραίτητη αίτηση ασύλου προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα.

Το λ.σ. περιορίζεται σε ρόλο διεκπεραιωτή και μεταφορέα αλλοδαπών τις περισσότερες φορές αφού οι τελευταίοι έχουν ήδη αποβιβαστεί στις ακτές και αφού δεν βλέπουν καμία επιτροπή υποδοχής αναγκάζονται να ειδοποιήσουν οι ίδιοι τις “Αρχές”.

Όπως στις 23 Μάιου όταν το Α’ λιμενικό τμήμα Μονεμβασιάς ειδοποιήθηκε από τους ίδιους τους αλλοδαπούς για την αποβίβασή τους στην παραλία «ΔΡΙΜΙΣΚΟΣ» πλησίον της περιοχής Κυπαρισσίου.

Στο σημείο μετέβησαν αμεσότατα στελέχη της λιμενικής αρχής, όπου εντόπισαν 78 άτομα. Οι προαναφερθέντες, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του δήμου Μονεμβασιάς, ενώ ένας άντρας μεταφέρθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων γιατί δεν αισθανόταν καλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FRONTEX μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2024 μπήκαν στην Ελλάδα 17.315 αλλοδαποί από διάφορα σημεία.

Σημειώνεται πως αυτές οι αφίξεις αφορούν μόνο ένα ποσοστό των συνολικών αφίξεων καθώς υπάρχουν αρκετές χιλιάδων ακόμη που εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται.

Παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες αναμένουν τη σειρά τους να έρθουν στην Ελλάδα και οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο.

Σε μια χώρα η οποία εξαφανίζεται πληθυσμιακά λόγω της υπογεννητικότητας οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που έχουν συρρεύσει τα τελευταία χρόνια συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πληθυσμιακής αλλοίωσης που δεν ζήσει ποτέ η χώρα από την αρχή της ανεξαρτησίας της 203 χρόνια πριν.

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα. Το μόνο που κάνει είναι να εκθειάζει την υποτιθεμένη επιτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Το “αρμόδιο” υπουργείο κωφεύει.

Στις 23 Μάιου σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών κατάφερε και εντόπισε στη παραλία Παναγιάς της νήσου «ΝΙΜΟΣ» Σύμης, δώδεκα (12) αλλοδαπούς.

Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος FRONTEX και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης. Ο χειριστής του σκάφους, μετά την ασφαλή αποβίβαση των αλλοδαπών, διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές.

Επίσης στις 23 Μάιου περιπολικό σκάφος λ.σ. εντόπισε μια πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλλεξε συνολικά δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς όλους πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στη μαρίνα του Πυθαγορείου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 39χρονος αλλοδαπός εκ των δεκαεπτά, ως χειριστής της λέμβου, για ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου καθώς δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Στις 22 Μαΐου έφτασαν στη Χίο αποβιβαζόμενοι οκτώ (08) αλλοδαποί. Συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 28χρονος αλλοδαπός εκ των 8 αλλοδαπών, για ¨Παράνομη Είσοδος στη χώρα¨, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αττική καθώς δεν μπήκαν παράνομα στην χώρα.

Στις 22 Μάιου Περιπολικό σκάφος λ.σ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μεταφοράς αλλοδαπών εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση προς τη νησίδα «Χονδρός» Σύμης.

Το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα. Το περιπολικό περισυνέλεξε είκοσι επτά άτομα.

Στις 22 Μάιου περιπολικό πλοίο λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς αλλοδαπών, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, εντός χωρικών υδάτων προς τις νησίδες «ΔΙΑΒΑΤΕΣ» Σύμης.

Το περιπολικό πλοίο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δε συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τη βραχώδη ακτή «Άκρας Κεφάλας».

Ακολούθως εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην περιοχή Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη. Όλοι τους θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Στις 22 Μάιου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου λ.σ. για σκάφος με μουσουλμάνους αλλοδαπούς επιβαίνοντες , στη θαλάσσια περιοχή 52 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Οι 40 αλλοδαποί περισυλλέγησαν από Ναυαγοσωστικό σκάφος λ.σ. και αποβιβάστηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο για τα περαιτέρω: Αίτηση ασύλου και μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Συνελήφθη ο 30χρονος χειριστής του σκάφους γιατί μπήκε… παράνομα στη χώρα.

Τις απογευματινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Χίου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενο από τις έναντι τουρκικές ακτές με πορεία τις ακτές «Αγίας Ερμιόνης», ανατολικά της Χίου. Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος για την παραλαβή των οκτώ αλλοδαπών.

Αναφορικά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και  με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στην Ερμού όπου αλλοδαπός κτύπησε μια νεαρή Ελληνίδα χωρίς κανένα λόγο η Α.Λατινοπούλου προχώρησε σε σχετική δήλωση:

“Τι κι αν η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο» με τα περισσότερα περιστατικά βίας να αφορούν τους λαθρομετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας, το

Μαξίμου σφυρίζει αδιάφορα κι αντί να κάνει κάτι δραστικό τους …κλείνει το μάτι και μετατρέπει την πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι.

Άλλο ένα περιστατικό βίας εξελίχθηκε, μόλις χθες και μάλιστα μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με δράστη έναν λαθρομετανάστη που ζει στη χώρα μας με τις … ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Θύμα μία νεαρή κοπέλα που περπατούσε στον πιο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, την Ερμού.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης από λαθρομετανάστη σε γυναίκα μέσα σε δύο μήνες, με το

πρώτο να διαδραματίζεται πάλι στην ίδια περιοχή. Τότε θύμα ήταν και πάλι μία νεαρή γυναίκα που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην πλάτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Είναι δεδομένο ότι όσο η λαθρομετανάστευση παραμένει ανεξέλεγκτη, τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν σέβονται τη γυναίκα, αλλά αντιθέτως τη θεωρούν κατώτερη ακόμα και από ένα …σκαμπό!

Τα διαδοχικά κύματα λαθρομεταναστών στη χώρα μας οδήγησαν πολύ γρήγορα στη γκετοποίηση πολλών περιοχών της Αττικής και οι Έλληνες ζουν σαν ξένοι στην ίδια τους την πόλη!

Δυστυχώς, η έλλειψη ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης εδώ και δεκαετίες, έχει καταστήσει πλέον αδύνατη την ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων πολιτών.

Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα για τους λαθροεισβολείς και να δεχτούμε εκείνους που θα εισέλθουν νόμιμα στη χώρα μας και θα σεβαστούν τα ήθη και τα έθιμά μας, την κουλτούρα μας, τον πολιτισμό μας!

Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικές οι επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου!

Καλούμαστε όλοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην ελίτ των Βρυξελλών!

Η Φωνή Λογικής μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τον ελληνικό λαό στην Ευρωβουλή, προασπιζόμενη τα συμφέροντα της πατρίδας μας!

Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα!”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.