ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζεφύρι: Ρομά χάκερς έκλεψαν 2 εκατομμύρια ευρώ από Έλληνες πολίτες – Πώς τους εξαπατούσαν

Ρομά χάκερς με έδρα το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα κατάφερναν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών

Ζεφύρι: Ρομά χάκερς έκλεψαν 2 εκατομμύρια ευρώ από Έλληνες πολίτες – Πώς τους εξαπατούσαν

Οι αρχές εξάρθρωσαν ένα κύκλωμα Ρομά χάκερς, οι οποίοι είχαν αρχηγείο την Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι, εκεί όπου η πρόσβαση της ΕΛ.ΑΣ. είναι δύσκολη, εξαπατούσαν πολίτες και τους αποσπούσαν σημαντικά ποσά. 

Από εκεί κατάφερναν να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών καταφέρνοντας να τους πάρουν 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδας, έναν μητροπολίτη και μοναχές. Μιλούσαν κωδικοποιημένα χρησιμοποιώντας αργκό των Ρομά, όμως το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.