ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

25η Μαρτίου: Εντυπωσίασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην παρέλαση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες - Για πρώτη φορά με Rafale η στρατιωτική παρέλαση

25η Μαρτίου: Εντυπωσίασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην παρέλαση για την 201η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Με μια μεγαλειώδη παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας τιμήθηκε για μια ακόμη χρονιά η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην ηλιόλουστη Αθήνα, ήχησε δυνατά ο ήχος της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ήχος από τα τσαρούχια των Ευζώνων προκάλεσε συγκίνηση και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Την ίδια ώρα, μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Rafale, πετούσαν φτερό με φτερό στον αττικό ουρανό με τους Γάλλους συναδέλφους τους που απογειώνονταν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που έχει καταπλεύσει στον Πειραιά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τίμησε με την παρουσία της την Εθνική επέτειο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κ. Φλοράνς Παρλί.

Παράλληλα, αεροσκάφη F-16, F-4 Phantom, Mirage 2000-5 και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Apache, Chinook, Kiowa Warrior, NH-90 και Huey προκαλούσαν… τριγμούς στα κτήρια της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ το θρυλικό Spitfire, το ιστορικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέταξε δίπλα – δίπλα με μαχητικό F-16, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Δείτε βίντεο: 

#038;feature=emb_title

Οι Ειδικές Δυνάμεις εντυπωσίασαν επίσης με το σταθερό και αποφασιστικό τους βλέμμα,. Είναι οι κομάντο της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, αυτοί που σε περίπτωση ανάγκης θα βρεθούν μέσα σε λίγες σε κάθε νησί και βραχονησίδα του Αιγαίου.

Εντυπωσιακές ήταν και οι διελεύσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού.

Στην πλατεία Συντάγματος, απέδωσε τιμές στα παρευλαύνοντα τμήματα, τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος – French Navy Guard of Honour, το οποίο ήταν στατικό και άοπλο. Μαζί του φυσικά και το Μεικτό Τμήμα Απόδοσης Τιμών του ΓΕΕΘΑ.

Παρόντες στο Σύνταγμα ήταν o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, που παρακολούθησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και 18 ναύτες από τη γαλλική φρεγάτα ALSACE.

Στο μήνυμά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας οδήγησε μετά από αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ενός κράτους που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επέτειος που τιμήσαμε φέτος, μας θυμίζει πως τα έθνη καταλαμβάνουν θέση στον χάρτη της ιστορίας. Το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει, ώστε να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία». 

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνοδεύτηκε από τη μπάντα του στρατού, άνοιξαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου και ακολουθησε μεικτό τμημα διασωστών.

«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Οι αγωνιστές το 1821 έγραψαν ιστορία, καθώς αποελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές. Οι ένοπλες δυνάμεις αναβαθμίζονται διαρκώς, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πριν την έναρξη της παρέλασης.

Δείτε εικόνες: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.