ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

28η Οκτωβρίου: Συγκίνηση στις παρελάσεις σε ακριτικά χωριά και νησιά (βίντεο)

Συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια έφερε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με λίγους μαθητές σε ακριτικές περιοχές

28η Οκτωβρίου: Συγκίνηση στις παρελάσεις σε ακριτικά χωριά και νησιά (βίντεο)

Μόνο συγκίνηση και περηφάνεια μπορεί να προκαλέσει το θέαμα με τα λιγοστά ακριτόπουλα να παρελαύνουν με την ελληνική σημαία στις εσχατιές της πατρίδας μας για την 28η Οκτωβρίου, σε χωριά και νησιά.

Στη Σαμαρίνα, στα ορεινά των Γρεβενών, η μαθητική παρέλαση έγινε, παρότι στο συγκεκριμένο χωριό δεν υπάρχει καν σχολείο, με την συμμετοχή μαθητών από άλλες περιοχές που δεν ξεχνούν τον τόπο τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το δικό τους χρώμα στην σημερινή ημέρα έδωσαν οι 18 μαθητές που παρήλασαν σήμερα στο Φανάρι Ροδόπης.

Μεγάλη ήταν η υπερηφάνεια στην Ερείκουσα, το διαπόντιο νησί, όπου παρήλασαν οι τέσσερις μαθητές του.

Στον Απόλλωνα Νάξου, παρήλασε η μοναδική μαθήτρια, η Εφραιμίνα.

Ο μικρός Τάσος, ο μοναδικός μαθητής στο ακριτικό Μαθράκι, τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Φαίνεται, όμως, πως αυτό συνέβη τελευταία φορά, καθώς μαζί με την μητέρα του αποφάσισαν να μετακινηθούν στην Τήλο.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του Τάσου, η ίδια υπέστη εκφοβισμό από «ανάποδους», όπως τους χαρακτήρισε.

«Είναι η τελευταία μας φορά στο Μαθράκι, από του χρόνου θα είμαστε στην Τήλο. Δεν είναι και ιδανικότερες οι συνθήκες. Πώς να νιώθει ένα παιδάκι όταν υπάρχει εκφοβισμός προς τη μητέρα του; Πρέπει να φροντίσω για την ψυχική υγεία του παιδιού μου. Δυστυχώς, ενώ σε γενικές γραμμές μας αγκάλιασαν, και πάντα υπήρχαν οι «ανάποδοι». Ωστόσο αυτοί οι «ανάποδοι», βρίσκονται σε καίριες θέσεις», είπε αρχικά στο MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια «υπήρχαν διάφορα αυτόν τον χρόνο, εγώ είχα ζητήσει τα αυτονόητα, για παράδειγμα να μην υπάρχουν φιάλες υγραερίου στον χώρο που κάνει μάθημα το παιδί μου, υπήρχαν άσχημα σκηνικά που τα έζησε ο μικρός. Θα πάμε στην Τήλο, είχαμε πρόσκληση από την δήμαρχο του νησιού. Η Τήλος έχει περίπου 100 παιδιά, έχει δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος ο μικρός μαθητής δήλωσε χαρούμενος για την αλλαγή αυτή προσθέτοντας, όμως, ότι «υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα τους πεθυμήσω. Έχω 6-7 φίλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.