Η Άγκυρα κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας που πολέμησαν στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών

Η Άγκυρα κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας που πολέμησαν στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών

Ένα ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο έχει προκαλέσει και την κινητοποίηση της ΕΥΠ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα νησιά του Αιγαίου όπου καταφθάνουν ορδές προσφύγων και λαθρομεταναστών. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταβεί στη Συρία και μάχονταν μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Τώρα που ο κλοιός έχει σφίξει πάρα πολύ λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών και της ρωσικής επέμβασης, η Τουρκία, που τους προώθησε στη Συρία για μάχες στο πλευρό του ISIS και εποικισμό των βόρειων περιοχών της χώρας, τους προωθεί τώρα στα ελληνικά νησιά. Υπάρχουν σίγουρα καταγραφές για την άφιξη πολλών Ουιγούρων Τούρκων στη Λέρο, αλλά και στοιχεία για την παρουσία τους και σε άλλα νησιά.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στη Λέρο έχουν σημειώσει την παρουσία Ουιγούρων Τούρκων στην περιοχή της Συκαμίας και το σημαντικό στοιχείο είναι πώς η προώθηση τους στα ελληνικά νησιά δεν γίνεται όπως με τους υπόλοιπους πρόσφυγες ή τους λαθρομετανάστες αλλά πιο προσεκτικά και μεθοδικά, με σίγουρα σκάφη τα οποία δεν θα βουλιάξουν στα νερά του Αιγαίου.

Το γεγονός ότι τα Σκόπια κλείνουν τα σύνορα τους με την Ελλάδα για όλους τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες πέραν αυτών που είναι πολίτες της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς οι Ουιγούροι Τούρκοι μπορεί να φαίνονται ως Κινέζοι πολίτες, αλλά κάθε άλλο αυτό μπορεί να είναι.

Πρόκειται για ένα σχέδιο της Άγκυρας, το οποίο αρχικά ήθελε τον εποικισμό των περιοχών της βόρειας Συρίας από Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας αλλά αφού φαίνεται να στραβώνει ο Ερντογάν φαίνεται πώς έβαλε στόχο να στείλει στα ελληνικά νησιά τους Ουιγούρους που είναι όλοι φανατικοί ισλαμιστές και έχουν πολεμήσει με τους τζιχαντιστές με προκάλυψη τις οικογένειες τους.

Το ενδεχόμενο αυτό συνιστά άμεση απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όπως άλλωστε και οι καραβιές των λαθρομεταναστών που φθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Κι αυτό γιατί:

Οι Ουιγούροι Τούρκοι της δυτικής κινεζικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, που φτάνουν μέσω Τουρκίας στη Συρία και τώρα στην Ελλάδα, είναι άπαντες τζιχαντιστές και διεξάγουν ένοπλο αγώνα επιθυμώντας να αποσχιστούν από την Κίνα και να δημιουργήσουν δικό τους τζιχαντιστικό τουρκικό κράτος. Έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP).

Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων, τους υποκινεί και τους υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κινέζοι θέλουν να σβήσουν από προσώπου χάρτη τον Ερντογάν. Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα. Περίπου 3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία.

Η βάση αυτή είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα τους και σχηματίζουν προσφυγικά καραβάνια προς την Ευρώπη, τι απογίνονται άραγε τα χωριά που αφήνουν εγκαταλελειμμένα πίσω τους;

Σύμφωνα με το λιβανέζικο δορυφορικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Mayadeen, πολλά από τα χωριά αυτά εποικίζονται με Ουιγούρους Τούρκους της Κίνας. Οι Ουιγούροι Τούρκοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέρχονται στη Συρία προερχόμενοι από την Κίνα μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, για να πολεμήσουν είτε με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η οργάνωση στη Συρία), είτε με το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την κατάληψη της συριακής πόλης Τζισρ Αλ Σούγκουρ στα τέλη Απριλίου από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), μια υποστηριζόμενη από την Τουρκία συνασπισμένη δύναμη με κορμό την Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), η πόλη που είχε πληθυσμό 50.000 ανθρώπων μοιάζει σήμερα περισσότερο με μια κινέζικη πόλη. «Χιλιάδες Τούρκοι της Κίνας έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Ειδικότερα στο χωριό Ζανμπάκ (Zanbaq)».

Ορισμένοι Ουιγούροι μοιάζουν στην όψη με Ευρωπαίους, οι περισσότεροι όμως έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά, όπως όλοι οι γνήσιοι Τούρκοι. Οι Ουιγούροι διεξάγουν τζιχαντιστικό – εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Κίνας. Συχνά εξαπολύουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στην Κίνα.

Η είσοδος των Ουιγούρων τζιχαντιστών και των οικογενειών τους στη Συρία σύμφωνα με το λιβανέζικο Al Mayadeen είναι μέρος ενός τουρκικού σχεδίου ώστε να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της Συρίας. Όπως γράφει το Al Mayadeen επικαλούμενο έναν καλά ενημερωμένο αναλυτή: «Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να περνάνε τα σύνορα, και ότι η Τουρκία συνεχίζει να επιτρέπει στους τρομοκράτες με τις οικογένειές τους να περνούν ανενόχλητοι».

Και συνεχίζει ο ίδιος: «Αποδεικνύει ότι στόχος είναι αλλοιωθεί η δημογραφία της Συρίας, μέσω αποικιακής κατοχής». Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι προκάλεσαν την προσφυγιά των Σύρων ώστε να εγκαταστήσουν στη συνέχεια, στις πόλεις και τα χωριά τους στη βορειοδυτική Συρία, Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας και έτσι να εποικίσουν τη χώρα με Τούρκους, πριν την ενσωματώσουν στην Τουρκία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Τουρκία σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) που εποικίζουν τη βορειοδυτική Συρία με Τούρκους της Κίνας. Πριν δύο χρόνια και το Ισλαμικό Κράτος έφερε χιλιάδες Ουιγούρους και τους εγκατέστησε στο χωριό Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα και στις περιοχές γύρω από τις πετρελαιοπηγές της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Οι Ουιγούροι έχουν αναλάβει να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Συρίας.

Αυτοί λοιπόν αποτελούν ένα ακόμη κίνδυνο για την Ελλάδα. Οι Ουιγούροι που αποβιβάζονται στη στη Λέσβο με τις οικογένειές τους δεν είναι πρόσφυγες. Και στη Συρία, που πήγαν να πολεμήσουν, πήραν τις οικογένειές τους μαζί. Λειτουργούν με τον παραδοσιακό νομαδικό τρόπο μετακίνησης των Τούρκων. Ο πατέρας πολεμά, η οικογένεια ακολουθεί και εγκαθίσταται στην κατακτημένη περιοχή.

Ποιος ο λόγος όμως που οι Ουιγούροι να περνάνε στην Ελλάδα; Αυτό που πάρα πολλές φορές σαν έχουμε επισημάνει από το pronews.gr. Να καταλάβουν οι Τούρκοι κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως τα νησιά και η Θράκη χωρίς να χρειασθεί να ρίξουν ούτε μία σφαίρα. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η προώθηση των Ουιγούρων στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς στην Άγκυρα έγιναν τις τελευταίες ημέρες μεγάλες διαδηλώσεις κατά των ορθόδοξων Ρώσων στις οποίες Τούρκοι εθνικιστές κρατούσαν τις μπλε σημαίες των Ουιγούρων ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Τουρκμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, Τούρκοι Γρκίζοι Λύκοι, 250 στον αριθμό και οπλισμένοι, ξεκίνησαν να μπουν στη Συρία για να υπερασπιστούν τους Τουρκμένους και κατά προέκταση τους Ουιγούρους, από τη ρωσική «επιθετικότητα». Υπάρχει δηλαδή και συν τοις άλλοις ένας θρησκευτικός “πόλεμος” που ακόμη δεν έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.