Ο Κοτζιάς φεύγει, το «δούλεμα» μένει: «Επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο… Ιόνιο»!

Ο Κοτζιάς φεύγει, το «δούλεμα» μένει: «Επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο… Ιόνιο»!

Ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς, εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους Έλληνες, ανακοινώνοντας την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο… Ιόνιο Πέλαγος!

Όταν όλη η Ελλάδα περιμένει να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο ο Ν.Κοτσιάς σε εκτενή περιγραφή των πεπραγμένων του (ο πλέον μοιραίος πολιτικός στην χώρα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την εκτέλεση των «6» στο Γουδί) ανακοίνωσε ότι θα τα επεκτείνει στο… Ιόνιο!

Συγκεκριμένα πό τα Διαπόντια Νησιά μέχρι τα Αντικύθηρα και μάλιστα περιέγραψε τα βήματα που όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί – να κλείσουν οι κόλποι, να φτιαχτούν οι γραμμές βάσης και με βάση αυτό να γίνει η επέκταση από τα 6 στα 12 μίλια.

Και μάλιστα συνέκρινε αυτήν την ανώδυνη ενέργεια, με την… απελευθέρωση των Δωδεκανήσων! Έλεος!

Βενιζέλος: «Μερική επέκταση σημαίνει αποδοχή του τουρκικού επιχειρήματος»

Για τους κινδύνους της μερικής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, εκτός Αιγαίου, προειδοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για αποδοχή του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί «ειδικών συνθηκών».

«Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί “ειδικών συνθηκών” στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του.

«Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο», επισημαίνει ακόμη ο κ. Βενιζέλος.

Κουμουτσάκος: Ελλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επιβεβαίωση της έλλειψης σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης, σχολιάζοντας ότι η επιλεκτική επέκταση των χωρικών υδάτων έγινε πρόχειρα και αποσπασματικά.

«Ο απολογισμός της θητείας Κοτζιά θα μείνει στην ιστορία και τη συνείδηση των Ελλήνων για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση της “μακεδονικής” εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

«Είναι, επιπλέον, απολογισμός ανοικτών μετώπων και επιζήμιων χειρισμών στα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, καθώς και κακοδιοίκησης και αυταρχισμού στο Υπουργείο των Εξωτερικών. Πέραν αυτών και σε επιβεβαίωσή τους, σήμερα, μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η επιλεκτική επέκταση των χωρικών της υδάτων, γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά επ’ ευκαιρία της παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται η έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης. Ως προς την ουσία της ανακοίνωσης, επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε, αφού θα υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και με γνώμονα πάντα τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας».

Ενωση Κεντρώων: Οδεύουμε σε νέες περιπέτειες

Η Ενωση Κεντρώων διερωτάται αν έχει ενημερωθεί για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι οδεύουμε σε νέες περιπέτειες.

«Όσον αφορά αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς στην τελετή παραλαβής και παράδοσης του Υπουργείου Εξωτερικών για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 σε 12 μίλια, έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κάθε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική προϋποθέτει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών και ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί οδό που γεννά περιπέτειες και λειτουργεί σαν τυφλό όργανο των ΗΠΑ. Μόνο που οι ΗΠΑ δεν έχουν μπέσα, δημιουργούν προβλήματα και το κόστος θα το πληρώσει μόνο η Ελλάδα. Καλό θα είναι οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό, γιατί οδεύουμε προς περιπέτειες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.