ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απεσταλμένος Μέρκελ: «Έχουμε ευθύνη – Κάναμε φριχτά εγκλήματα στην Ελλάδα»- Για αποζημιώσεις ούτε λόγος

Απεσταλμένος Μέρκελ: «Έχουμε ευθύνη – Κάναμε φριχτά εγκλήματα στην Ελλάδα»- Για αποζημιώσεις ούτε λόγος

O κοινοβουλευτικός υφυπουργός της Γερμανίας και εντεταλμένος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Νόρμπερτ Μπάρτλε, προχώρησε σε νέες δηλώσεις «συγνώμης» για τις γερμανικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Σε συνέχεια των δηλώσεων Σταινμάιερ ο Νόρμπερτ Μπάρτλε αναγνώρισε τα γερμανικά εγκλήματα αλλά δεν έβγαλε «κιχ» για τις αποζημιώσεις που η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές θυμίζουν πολύ την ανάληψη της ευθύνης Τσίπρα για την πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς επί του πρακτέου δεν κάνουν τίποτα για να αποκαταστήσουν την αδικία και τον πόνο που υπέστησε ο ελληνικός λαός από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Οι Γερμανοί ομολογούμε την ιστορική και ηθική μας ευθύνη. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν φριχτά εγκλήματα στην Ελλάδα. Ειδικά στην Κρήτη, οι κατακτητές έδρασαν με ιδιαίτερη σκληρότητα.Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος κ. Σταϊνμάιερ κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα»,

«Το βλέπω και στους Γερμανούς πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται στο δίκτυο της ΕΓΣ και έχουν επίγνωση του γερμανικού παρελθόντος. Στις προσωπικές συζητήσεις μεταξύ δημάρχων, περιφερειαρχών και επάρχων, το θέμα αυτό επανέρχεται συχνά.»

«Συνεπώς, οι Γερμανοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ακόμα έναν λόγο για να συμμετέχουν στη συνεργασία δήμων και περιφερειών, έτσι ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στην Ευρώπη”, αναφέρει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια στο τέλος ο κ. Μπάρτλε (μάλλον για να αποφύγει δυσάρεστες ερωτήσεις και σχόλια για τις αποζημιώσεις) έσπευσε να προσθέσει ότι «η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα φόρουμ για την τοπική αυτοδιοίκηση» και υπογραμμίζει: «Δεν ασχολούμαστε με την “υψηλή” πολιτική, αλλά με τη συνεργασία στην πράξη “από κάτω προς τα πάνω”, που προσανατολίζεται στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.