ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τα αποτελέσματα της συμφωνίας στις Πρέσπες: Το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο» ζητάει την διδασκαλία «μακεδονικών» στο ΠΑΜΑΚ

Τα αποτελέσματα της συμφωνίας στις Πρέσπες: Το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο» ζητάει την διδασκαλία «μακεδονικών» στο ΠΑΜΑΚ

Το ανύπαρκτο κόμμα του «Ουράνιου Τόξου» το οποίο όμως προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα «μειονότητας» με κάθε τρόπο στην Ελλάδα, έχει αποδοθεί το τελευταίο διάστημα σε «πόλεμο» επιστολών σε οποιονδήποτε νομίζει ότι εξυπηρετεί τα σχέδιά του.

Έτσι μετά την επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με αίτημα τον εκκλησιασμό στη «μακεδονική», και την αναγνώριση της «μακεδονικής μειονότητας», το φιλο-σκοπιανό σλαβόφωνο κόμμα με έδρα την Φλώρινα απέστειλε επιστολή και στη διοίκηση του ιδρύματος της βόρειας Ελλάδας ζητώντας να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στο τμήμα.

Η επιστολή απευθύνεται στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ζητά την εισαγωγή των «μακεδονικών» στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών.

Φυσικά το «ΟΤ»¨ πιάνεται από την συμφωνία στις Πρέσπες την οποία χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τα αντεθνικά του σχέδια και στην «επιστολή» προς τον πρύτανη Στέλιο Κατρανίδη και τον τον πρόεδρο του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Χάρρυ Παπαπανάγο αναφέρει ότι μετά

«την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρέσπας κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος».

Δηλαδή με άλλα λόγια το «ΟΤ» ζητά να διδάσκονται τα σλαβικά ως ανύπαρκτα «μακεδονικά» τα οποία αναφέρει ότι ομιλούνται τόσο στα Σκόπια όσο και στη Βόρειο Ελλάδα(!)

Τι άλλο να πει κανείς για τα ύποπτα σχέδια του «ΟΤ». Όμως παρά το γεγονός της γενικής κατακραυγής στη Μακεδονία το συγκεκριμένο κόμμα συνεχίζει ακάθεκτο σαν να μην συμβαίνει τίποτα την αντεθνική του προπαγάνδα της δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και της γλώσσας.

Η επιστολή του «Ουράνιου Τόξου» προς το Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.

«Προς: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών

Εγνατίας 156 – Θεσσαλονίκη

ΤΚ 546 36

Υπ.: Πρύτανη, Στέλιου Κατρανίδη

και Προέδρου, Χάρρυ Παπαπανάγο

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την επικύρωση της Συμφωνίας της Πρέσπας κλείνει μια μακρά περίοδος διαμάχης σχετικά με την ονομασία της γειτονικής μας χώρας, την εθνικότητα των κατοίκων της καθώς επίσης και τη μακεδονική γλώσσα που πλέον είναι επισήμως αναγνωρισμένη με αυτό το όνομα και από τη χώρα μας.

Με δεδομένο ότι ένας από τους σκοπούς του Τμήματος είναι η προαγωγή και η γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού των χωρών των Βαλκανίων σε πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι εύλογο αυτό να συμπεριλαμβάνει και την άμεση γειτονιά μας. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ζητήσουμε την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, όπως αυτή ομιλείται τόσο στη γειτονική μας χώρα όσο και στην Βόρεια Ελλάδα, στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

Μια τέτοια κίνηση θα δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε όλους όσους ομιλούν την μακεδονική γλώσσα ως μητρική ή ως δεύτερη γλώσσα ώστε να μπορέσουν επιτέλους να την σπουδάσουν σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Παράλληλα, θα δείξει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η δέσμευσή σας για ένα Τμήμα εξωστρεφές, που θα αλληλεπιδρά με την κοινωνία και θα ενισχύει την επιστημονική έρευνα με κοινωνική ευαισθησία και χωρίς αποκλεισμούς είναι ουσιαστική και όχι ένα απλό σχήμα λόγου.

Θα συμφωνείτε φανταζόσαστε ότι το Πανεπιστήμιο θα πρέπει όχι μόνο να προηγείται των κοινωνικών εξελίξεων αλλά και να τις διαμορφώνει με ανεξάρτητη, τολμηρή και καινοτόμα γνώση και όχι να είναι ουραγός αναπαράγοντας στείρα εθνικά στερεότυπα.

Περιμένοντας την θετική σας ανταπόκριση, παραμένουμε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε αναφορικά με τις πρακτικές λεπτομέρειες υλοποίησης ενός τέτοιου βήματος.

Με εκτίμηση,

Η Πολιτική Γραμματεία της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.