Σκόπια: «Όσοι ψήφισαν το “Ουράνιο Τόξο” είναι “Μακεδόνες” και αποτελούν μειονότητα στην Ελλάδα»!

Σκόπια: «Όσοι ψήφισαν το “Ουράνιο Τόξο” είναι “Μακεδόνες” και αποτελούν μειονότητα στην Ελλάδα»!

H Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την αναγνώριση ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας εντός ελληνικού εδάφους αφού έδωσε γλώσσα και ταυτότητα στα Σκόπια.

Συνεπώς με αυτή την συλλογιστική όσοι ψηφίζουν ένα κόμμα με φιλοσκοπιανές θέσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως έχοντες «μακεδονική» συνείδηση κάτι που οι γείτονες δεν παρέλειψαν να εκμεταλλευθούν.

«Το κόμμα των “Μακεδόνων στην Ελλάδα κέρδισε 6.300 ψήφους στις ευρωπαϊκές εκλογές, σύμφωνα με μέλος του ‘Βινοζίτο’ (Ουράνιο Τόξο).

Λένε ότι αριθμός ήταν αναμενόμενος και πραγματικός και ότι σε όλες οι εκλογές φέρνουν πάνω κάτω τις ίδιες ψήφους.

Όπως μας εξηγούν από το «Βινοζίτο’, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν έναν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

«Σύμφωνα με το ‘Βινοζίτο’, ο αριθμός των ψήφων που έχουν κερδηθεί δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Ως σύγκριση αναφέρεται η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, η οποία μετρά μόνο 1500 άτομα, αλλά η Ελλάδα επιμένει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους, σημειώνεται χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Εάν οι 1500 Έλληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι», ρωτά το ‘Βίνοζίτο’.

Ωστόσο, η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη.

Το ‘Βινοζίτο’ δεν είχε υποψηφίους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.