Σκόπια: Δεν επανατοποθέτησαν στα αγάλματα Μ.Αλέξανδρου & Φίλιππου τις πινακίδες που δηλώνουν πως είναι Έλληνες

Σκόπια: Δεν επανατοποθέτησαν στα αγάλματα Μ.Αλέξανδρου & Φίλιππου τις πινακίδες που δηλώνουν πως είναι Έλληνες

Δεν έχουν επανατοποθετηθεί οι πινακίδες, που ξηλώθηκαν από Σκοπιανούς εθνικιστές, στα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στο κέντρο των Σκοπίων, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως η συγκεκριμένη Συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί από την ελληνική πλευρά.

Πέρασαν δύο μήνες

«Τον Αύγουστο, οι διευκρινιστικές πινακίδες που ανέφεραν ότι τα αγάλματα ανήκουν στον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τοποθετήθηκαν σε τρία αγάλματα του λεγόμενου ‘Σχεδίου Σκόπια 2014’» τονίζεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού tv21.tv.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν «Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στου Φιλίππου Β΄ και στο άγαλμα της Ολυμπιάδας. Την επόμενη ημέρα της τοποθέτησής τους, αποκολλήθηκαν από πολίτες. Το μόνο που έμεινε ήταν αυτό της Ολυμπιάδας», προστίθεται στο ρεπορτάζ, αναφέρει ο echedoros.

Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες, αλλά ο δήμος των Σκοπίων, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για αυτές, δεν τις έχει ακόμη τοποθετήσει, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Υποσχέθηκαν, αλλά…

«Η επιγραφή που τοποθετήθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έλεγε ότι ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό, ξηλώθηκε από πολίτες που διαφώνησαν. Οι δημοτικές αρχές δεν την έχουν ακόμη αποκαταστήσει», λέει η Αλμεντίνα Ισμαίλι, δημοσιογράφος του TV21.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δήμος υποσχέθηκε ότι θα τις τοποθετήσει εκ νέου, αλλά δεν διευκρίνισε πότε.

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.