ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν την Επέτειο της Εθνεγερσίας (βίντεο)

Αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν την Επέτειο της Εθνεγερσίας (βίντεο)

Φέτος δεν διεξάγονται παρελάσεις για την 25η Μαρτίου λόω του κορωνοϊού, αλλά η Επέτειος της Εθνεγερσίας πρέπει να τιμηθεί.

Σε ένα λιτό τελετουργικό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Εικόνα από τις Καστανιές του Έβρου όπου έγινε απόδοση τιμών από την Φρουρά στην Σημαία.

Με απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στον Άγνωστο Στρατιώτη προκειμένου να τιμήσουν την 25η Μαρτίου. Παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη. Αποχωρώντας ευχήθηκε χρόνια πολλά στους δημοσιογράφους.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι και η μοναδική «παρέλαση» που θα γίνει σήμερα.

Η Αθήνα είναι άδεια, έρημη, πόλη αφού είναι σε ισχύ και η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.

Σήμερα λοιπόν τον λόγο έχουν οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας που θα πετάξουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, έγινε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν την ίδια ώρα πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι,
– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,
– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο,
– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Λίγη ώρα αργότερα και μετά την τελετή στις Καστανιές του Έβρου από τη δημόσια τηλεόραση μεταδόθηκε ηχογραφημένο μήνυμα από πιλότο της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο ανέφερε «Ελληνίδες Έλληνες να συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που γιορτάζουμε σήμερα η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Χρόνια πολλά σε όλους μας, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.