Ο απίστευτος ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το τουρκικό “ερευνητικό” σκάφος Oruc Reis δεν μπορεί τάχα να διεξάγει έρευνες γιατί υπάρχει θόρυβος από τις προπέλες των πολεμικών σκαφών, κυριολεκτικά έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο.

Τέτοιες φτηνές δικαιολογίες επιπέδου καφενείου από μια σοβαρή -υποτίθεται- κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει την άτακτη υποχώρησή της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων.

Αυτό που καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να γίνει στο παρελθόν, είτε με το Χόρα, είτε με το Σισμικ, τον Αύγουστο του 1976 και το Μάρτιο του 1987 αντίστοιχα, συντελείται αυτές τις ώρες στο Ν.Α.Αιγαίο.

Το τουρκικό “ερευνητικό” Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και αυτό είναι το ζητούμενο.

Δεν έχει καμία, απολύτως καμία σημασία εάν πραγματοποιήσει έρευνες ή αν οι Τούρκοι πουν ότι πραγματοποίησε ή αν πει η κυβέρνηση ότι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει γιατί τα καλώδια έφτασαν λίγα εκατοστά από τον βυθό, αλλά δεν τον ακούμπησαν (είναι ικανοί να το πουν και αυτό). Αυτό που έχει σημασία είναι πως το τουρκικό σκάφος συνοδεία πολεμικών πλοίων παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μαζί με αυτή, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Δυστυχώς η 10η Αυγούστου του 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η ημερομηνία που οι Τούρκοι έκαναν τις απειλές τους πραγματικότητα και πάτησαν πόδι στο Αιγαίο, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την Ελλάδα.

Το τουρκικό σκάφος βρίσκεται πλέον 20 ν.μ. εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πραγματοποιώντας έρευνες. Η κυβέρνηση έχει ανάγει το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας σε θέμα καλωδίων!

Θα μετράμε τώρα αν θα ακουμπήσουν το βυθό ή θα μπορέσουν να πάρουν δεδομένα λόγω… θορύβου! Να στείλουμε και ένα αντιπρόσωπο στο Oruc Reis να δει αν πήραν δεδομένα από το βυθό, για να δούμε τι θα κάνουμε.

Εκεί κατάντησαν οι “κόκκινες” γραμμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!