ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821: Θα έχει Κάρολο, Μακρόν, Μισούστιν, Rafale αλλά όχι πολίτες

Παρέλαση για τα 200 χρόνια από το 1821: Θα έχει Κάρολο, Μακρόν, Μισούστιν, Rafale αλλά όχι πολίτες

Ένα πρόγραμμα με λαμπρούς προσκεκλημένους αλλά όχι πολίτες θα περιλαμβάνει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου που φέτος είναι συμβολικός αφού συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης. Εν συνεχεία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο οποίο θα προσκληθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και άλλοι πολιτικοί.

Προσκεκλημένοι θα είναι: Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου οι ξένοι ηγέτες θα παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση. Στον ουρανό της Αθήνας θα πετάξουν συμμαχικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους και Rafale, με εντολή του προέδρου Μακρόν.

Αμέσως μετά την παρέλαση οι κ.κ. Μητσοτάκης, Μακρόν και Αναστασιάδης θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ οι άλλοι δύο, οι Κάρολος και Μισούστιν, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει δηλώσει πως η επίσκεψή του στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από την υγεία του 99χρονου πατέρα του Φιλίππου και βεβαίως από την εξέλιξη της πανδημίας.

Υψηλόβαθμη αναμένεται και η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην παρέλαση, ωστόσο ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Άντρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.