ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Την ώρα που οι Ουκρανοί τραγουδούσαν για την «αντίσταση της Μαριούπολης» (από το Τάγμα Αζόφ;) το ρωσικό χτύπημα στο Τερνόπιλ

Είναι η πόλη καταγωγής του συγκροτήματος που εκπροσώπησε την Ουκρανία στην Eurovision

Την ώρα που οι Ουκρανοί τραγουδούσαν για την «αντίσταση της Μαριούπολης» (από το Τάγμα Αζόφ;) το ρωσικό χτύπημα στο Τερνόπιλ

Η γενέτειρα της ουκρανικής συμμετοχής στη Eurovision, Τερνόπιλ, χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους λίγο πριν το συγκρότημα Τvorchi ανέβει στη σκηνή στο Λίβερπουλ, λένε αξιωματούχοι αλλά το ρωσικό αυτό χτύπημα ίσως ήταν και η απάντηση στον συμβολισμό που ήθελαν να δείξουν οι Ουκρανοί.

Και αυτό γιατί το τραγούδι τους ήταν αφιερωμένο στην αντίσταση στην Μαριούπολη, όπου αυτή η αντίσταση έγινε κατά κύριο λόγο από τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ.

Η Ρωσία μόλις λίγες ημέρες μετά την επέτειο της Νίκης δεν θα άφηνε αυτή την κίνηση αναπάντητη και κάτι που έδειξε χθες.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Τερνόπιλ, Βολοντίμιρ Τρας, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Ναδάλ, δήλωσε ότι αποθήκες υπέστησαν ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτέθηκε στις περιοχές του Κιέβου και του Τερνόπιλ πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Tvorchi στη Eurovision.

Δέκα λεπτά πριν ανέβουν στη σκηνή της Liverpool Arena, οι Tvorchi με αναρτήσεις στο Instagram οι Ουκρανοί έκαναν αναφορές για επίθεση στο Τερνόπιλ.

Μετά την εμφάνισή τους, οι Tvorchi πρόσθεσαν: «Ternopil είναι το όνομα της γενέτειράς μας, η οποία βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσάλινες καρδιές, το ανίκητο και τη θέλησή μας».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ούμαν, Σούμι, Πολτάβα, Βινίτσια, Οδησσός, Μυκόλαϊβ, Τσερνίχοβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες. Ευρώπη, ενωθείτε ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Tvorchi παρουσίασαν το Heart of Steel – ένα τραγούδι για τους στρατιώτες που ηγήθηκαν μιας ανεπιτυχούς αντίστασης κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.