Φέρνουν στην Ελλάδα τα αμφίβια ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών! – Πρόσφατα έπνιξαν 9 Αμερικανούς πεζοναύτες

Με ποια κριτήρια προχωρούν στην επιλογή ενός μέσου το οποίο οι ίδιοι οι Αμερικανοί δε θεωρούν ασφαλές για το προσωπικό τους;

Φέρνουν στην Ελλάδα τα αμφίβια ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών! – Πρόσφατα έπνιξαν 9 Αμερικανούς πεζοναύτες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στην Ελλάδα τα αμφίβια αμερικανικά ΤΟΜΑ «σκυλοπνίχτες» AAV-7 ηλικίας 60 ετών τα οποία προσφάτως είχαν πνίξει 9 Αμερικανούς πεζοναύτες.

Μάλιστα επιθυμεί να διεκπεραιωθεί τάχιστα η προμήθεια των μεταχειρισμένων αμφίβιων οχημάτων,όπως και η συμφωνία απόκτησής τους να περάσει από τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Αυτή η προμήθεια θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες 268 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν οι ελληνικές ΕΔ ένα όχημα το οποίο ήταν υπεύθυνο για ένα πολύνεκρο δυστύχημα το 2020!

Εννέα Αμερικανοί πεζοναύτες πνίγηκαν κι έτσι τα απέσυραν από επιχειρήσεις στο νερό παρά το γεγονός ότι είναι αμφίβιο!

Με λίγα λόγια οι Αμερικανοί το χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά στη στεριά αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το πληρώσει για να το χρησιμοποιούν οι ¨ Έλληνες Πεζοναύτες, στις αποβατικές τους επιχειρήσεις!

Οι ίδιες οι ΗΠΑ που το κατασκευάζουν δεν το θεωρούν ασφαλές αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα το θεωρεί ασφαλές..

Φυσικά, τίθεται και μία άλλη απορία: Υποτίθεται ότι τα ρωσικά BMP-1 αποσύρθηκαν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και δόθηκαν στους Ουκρανούς, λόγω παλαιότητας.

Μα, τα AAV-7 είναι της ίδια εποχής και δεν διστάζει η κυβέρνηση να τα προμηθευτεί.

Απορίας άξιο είναι και πως έγινε το πρόγραμμα αυτό απόλυτη προτεραιότητα.

Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια του προσωπικού; Γιατί ούτε οι Αμερικανοί εγγυώνται την ασφάλεια για τους δικούς τους Πεζοναύτες.

Φυσικά τίθενται πολλά ερωτήματα ως προς το βάρος των AAV-7; 22 και κατά πόσο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους καταπέλτες των αρματαγωγών του ΠΝ.

Το συνολικό τους βάρος είναι 29 τόνοι και οι διαστάσεις τους επίσης προβληματίζουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός καυχώνται πως «επανεξοπλίζουν» την χώρα έχοντας δαπανήσει 15 δισ. ευρώ!

Μα αν δαπανώνται όπως να ναι και όπου να ναι, οι ΕΔ δεν πρόκειται να γίνουν ισχυρότερες ούτε να αυξήσουν το αξιόμαχό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.