Φιάσκο στον Έβρο – Παράνομη μετανάστρια αποκαλύπτει: « Οι Τούρκοι μας χώρισαν και μας έριξαν σε ελληνικό νησί»

«Μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική»

Φιάσκο στον Έβρο – Παράνομη μετανάστρια αποκαλύπτει: « Οι Τούρκοι μας χώρισαν και μας έριξαν σε ελληνικό νησί»

Μια από τους 38 παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους χώρισαν και τους έριξαν σε ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Channel 4, αποκάλυψε ότι ήταν οι Τούρκοι εκείνοι που χώρισαν τους πρόσφυγες και τους έριξαν σε ελληνικό έδαφος.

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν 2 φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι, που μας απέλασαν από την Τουρκία, σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική.

Οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιώντας drone κατάφεραν να εντοπίσουν την ομάδα των προσφύγων σε ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν και τους εντόπισαν».

Οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται πλέον στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου είναι 38 άτομα. Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ανέφερε σε δήλωσή του: «Επισήμως οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας. Η τουρκική χωροφυλακή τους πίεσε με απειλή χρήσης βίας να έρθουν προς την Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.