ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Φιλιππίνες: Ποινή κάθειρξης 129 ετών σε Αυστραλό παιδόφιλο με θύματα ακόμα και μωρά 18 μηνών

«Ελπίζω αυτή η καταδίκη να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους βιαστές»

Φιλιππίνες: Ποινή κάθειρξης 129 ετών σε Αυστραλό παιδόφιλο με θύματα ακόμα και μωρά 18 μηνών

Ένας Αυστραλός παιδόφιλος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 129 ετών σε φυλακή των Φιλιππίνων, καθώς δρούσε στην ασιατική χώρα στοχοποιώντας ακόμα και παιδιά 18 μηνών.

«Ελπίζω αυτή η καταδίκη να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους βιαστές, όλους τους διακινητές ανθρώπων, για τις συνέπειες των εγκλημάτων τους» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η εισαγγελέας της πόλης Καγκαγιάν ντε Όρο στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με την Guardian, πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του Πίτερ Γκεράρντ Σκάλι, ο οποίος εξέτιε ήδη ποινή ισοβίων για τον βιασμό και τη διακίνηση κοριτσιών.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι οι Φιλιππίνες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο hotspot για την σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, με τη φτώχεια και την ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας να διευκολύνουν τη δράση των παιδόφιλων.

Το δικαστήριο του Καγκαγιάν ντε Όρο εξέδωσε την απόφασή του για τον Σκάλι και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, τα τέσσερα άτομα κατηγορούνταν για 60 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης και της διακίνησης παιδιών.

Η γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση ο Σκάλι, ονόματι Λόβλι Μαργκάλο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 126 ετών, ενώ οι άλλοι δυο συγκατηγορούμενοί του σε ποινές άνω των εννέα ετών.

Ο Σκάλι. ο οποίος ζούσε στις Φιλιππίνες από το 2011, συνελήφθη το 2015. Όπως αποκαλύφθηκε είχε έρθει στη χώρα για να αποφύγει τη δίωξη για απάτες στην Αυστραλία και μετά την άφιξή του δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, καταγράφοντας τον εαυτό του να βιάζει ανήλικα κορίτσια από φτωχές οικογένειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Σκάλι διατηρούσε σχέση με δυο γυναίκες που τον βοηθούσαν να βρίσκει τα θύματά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.