Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Τι συζήτησαν;

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Τι συζήτησαν;

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (14/10) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, κ. Ιερώνυμο, έχοντας εκτενή συζήτηση.

Αφού πρωτίστως εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Υπογράμμισε ακόμη ότι, στηρίζουν την κοινωνία με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση φυσικών καταστροφών.

Επίσης, τόνισε ότι «κινούμαστε στις σωστές βάσεις και κατευθύνσεις. Η απέναντι πλευρά συνεχίζει να έχει αυτές τις τάσεις, αλλά αντιλαμβάνεται θεωρώ, ότι έχουμε τη θέληση και τα μέσα να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται δημιουργεί τείχη προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο μακαριώτατος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνομίλησαν εκτενώς για το σύμφωνο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας. Η υπογραφή του αποσκοπεί στη συμμετοχή των στρατιωτικών ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, ως επιβεβαίωση των άρρηκτων διαχρονικών δεσμών της Εκκλησίας με τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στη διά βίου εκπαίδευση των αξιωματικών ιερέων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της ΙΑΑ, αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.