
Η πίεση της CENTCOM για την ανάπτυξη υπερ-υπερηχητικών πυραύλων (Dark Eagle) στη Μέση Ανατολή έχει τώρα και συνέχεια.
Σύμφωνα με το Axios, αξιωματούχοι ενημερώνουν τον Πρόεδρο Τραμπ αυτή την Πέμπτη για ένα νέο σχέδιο για περιορισμένες, ισχυρές επιθέσεις κατά του Ιράν.
Στόχος τους είναι να αναγκάσουν την Τεχεράνη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ειδικά για το πυρηνικό ζήτημα.
Μια ξεχωριστή επιλογή που συζητείται περιλαμβάνει τον «αναγκαστικό έλεγχο» των ΗΠΑ σε μέρος του Στενού του Ορμούζ (με χερσαίες δυνάμεις) για την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας.
Και πάλι, όλα αυτά σύμφωνα με το Axios. Ωστόσο, αν ληφθούν αποφάσεις, θα το μάθουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
🇺🇸🇮🇷 CENTCOM’s push to deploy hypersonic missiles (Dark Eagle) to the Middle East now has a follow-up.
Per Axios, officials are briefing President Trump this Thursday on a new plan for limited, powerful strikes against Iran.
Their goal is forcing Tehran back to the negotiating… https://t.co/QhjfMEWGk5 pic.twitter.com/fBLaW9JA93
— Lord Bebo (@MyLordBebo) April 30, 2026
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.