ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

“ΜΕΔΟΥΣΑ 2015”: Ποια είναι τα αντικείμενα συνεργασίας/εκπαίδευσης στην ελληνοαιγυπτιακή άσκηση

“ΜΕΔΟΥΣΑ 2015”: Ποια είναι τα αντικείμενα συνεργασίας/εκπαίδευσης στην ελληνοαιγυπτιακή άσκηση

Σήμερα το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τα σενάρια που θα διεκπεραιωθούν και τις δυνάμεις που θα διατεθούν από Ελλάδα και Αίγυπτο για την κοινή ελληνοαιγυπτιακή άσκηση “ΜΕΔΟΥΣΑ 2015” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη.

Μέχρι εκδόσεως Ανακοίνωσης Τύπου για την άσκηση “ΜΕΔΟΥΣΑ 2015” που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ν. Κρήτη (η αρχική, εν όρμω, φάση της), σας γνωρίζονται τα κάτωθι στοιχεία:

Πρόκειται για κοινή αεροναυτική άσκηση στο πλαίσιο υφιστάμενης συνεργασίας των δύο χωρών (Ελλάδα – Αίγυπτος).

Διάρκεια: 7 – 11 Δεκ 2015

Περιοχή ασκήσεων: θαλάσσια περιοχή νοτίου Αιγαίου, Κρητικού πελάγους και Λιβυκού πελάγους

Αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης:

–       ασκήσεις έρευνας-διάσωσης (SAR) με συμμετοχή π. πλοίων και Ε/Π (S. PUMA της ΠΑ)

–       ασκήσεις αεράμυνας (ADEX)

–       ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου

–       ασκήσεις πυρών (GUNEX)

–       τεχνικές ασκήσεις (προχωρητικοί ελιγμοί – Διοικητικής Μέριμνας)

–       ασκήσεις θαλασσίας αποτροπής (ΜΙΟ)

Συμμετοχή: Φ/Γ ENS ALEXANDRIA, ΤΠΚ ENS M.FAHMY, ΤΠΚ ENS A.GAD (Μέχρι τούδε ελλιμενισμένα στο ΝΚ – ENS σημαίνει Egyptian Navy Ship)

(στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε στοιχεία για τα εν λόγω Αιγυπτιακά π. πλοία)

Συμμετοχή: Φ/Γ ΨΑΡΑ, Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-ΦΩΚΑΣ, ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ (Μέχρι τούδε ελλιμενισμένα στο ΝΚ)

Συμμετοχή: 10 F-16 και 1 ΑΣΕΠΕ της ΠΑ

Συμμετοχή: 4 F-16 Αιγυπτιακής ΠΑ (μεταστάθμευση 115 ΠΜ, 8-10 Δεκ 2015) και 6 F-16 και 1 ΑΣΕΠΕ Αιγυπτιακής ΠΑ από αεροπορικές βάσεις στην Αίγυπτο. Προσωπικό εδάφους υποστήριξης των μεταστεθμευμένων α/φ.

Προσωπικό πληρωμάτων των Αιγυπτιακών π. πλοίων πραγματοποίησαν εκπαίδευση στο ΚΕΝΑΠ την 8 Δεκ 2015 επί θεμάτων θαλασσίας αποτροπής (MIO). 

Ο Αιγύπτιος Αρχηγός ΕΔ Αιγύπτου: Αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy πραγματοποιεί επίσκεψη στη ν. Κρήτη την 9 Δεκ 2015 στο πλαίσιο της DV-Day. Μέχρι τούδε, έχει επισκεφθεί ΚΕΝΑΠ, 115 ΠΜ και έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί ΠΒΚ, Φ/Γ ΨΑΡΑ, Φ/Γ ENS ALEXANDRIA εν πλω (επί της Φ/Γ ENS ALEXANDRIA παρακολούθηση άσκησης έρευνας-διάσωσης (SAR), τεχνικών αντικειμένων (προχωρητικοί ελιγμοί) και επί της Φ/Γ ΨΑΡΑ παρακολούθηση άσκησης αεράμυνας-ADEX).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρακαλούμε όπως ληφθεί υπόψη ότι κάποια εκ των ανωτέρω στοιχείων είναι δυναμικά, δλδ ενδέχεται να τροποποιηθούν (χρονικά ή ποσοτικά) αναλόγως της υφιστάμενης κατάστασης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.