Ανώτατη πηγή ΓΕΕΘΑ απαντά σε δηλώσεις Μ.Τσαβούσογλου: «Ο ελληνικός Στόλος θα πλεύσει και πάλι στην Τένεδο»!

Ανώτατη πηγή ΓΕΕΘΑ απαντά σε δηλώσεις Μ.Τσαβούσογλου: «Ο ελληνικός Στόλος θα πλεύσει και πάλι στην Τένεδο»!

«Οτι κάνουν οι Τούρκοι σε επίπεδο προκλήσεων, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς για καθαρά αμυντικούς λόγους. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν και θα το κάνουμε και τώρα αν κρίνουμε ότι προσιδιάζει με τον αμυντικό μας σχεδιασμό».

Αυτό δήλωσε στο pronews.gr ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις νέες τουρκικές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών της ΤΗΚ επάνω από ελληνικό έδαφος, αλλά κυρίως απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Και σε ότι αφορά το επίπεδο μια τέτοιες κίνησης-απάντησης από ελληνικής πλευράς; Αν π.χ. θα περνούσαν ελληνικά πολεμικά πλοία ενδιάμεσα του διαύλου Τενέδου και μικρασιατικής ακτής, η απάντηση ήταν: «Εχουμε στείλει πολεμικά πλοία μας στο παρελθόν ανατολικά της Τενέδου και θα το ξανακάνουμε αν κριθεί ότι εξυπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες μας.

Αλλωστε η Τένεδος έχει έναν ξεχωριστό ρόλο στην μακραίωνη ελληνική ιστορία: Από εκεί ξεκίνησε ο ελληνικός πολεμικός στόλος για την κατάληψη της Τροίας, την πρώτη ελληνική στρατιωτική επιχείρηση στην Μικρά Ασία, ενώ αποτέλεσε και καταφύγιο-ορμητήριο ελληνικών πολεμικών στις ναυμαχίες της Ελλης και της Λήμνου το 1912.

Αρα να μην απορήσει η Αγκυρα αν ξαναδεί την ελληνική σημαία εκεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης πριν δύο εβδομάδες απαντώντας σε ερώτημα του pronews.gr αναφορικά με την ύπαρξη «κόκκινων γραμμών» στην τουρκική επιθετικότητα, ήταν σαφής, σε ότι αφορά το επίπεδο της ελληνικής αντίδρασης στο Αιγαίο: «Αν ανέβουν οι Τούρκοι σε βραχονησίδα θα τους ισοπεδώσουμε».

Πού είναι η Τένεδος; Ιδού πoύ βρίσκεται στον χάρτη σε σχέση με την μικρασιατική ακτή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.