ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αύξηση της θητείας με πιστοποιήσεις και πτυχία στον ΕΣ

Αύξηση της θητείας με πιστοποιήσεις και πτυχία στον ΕΣ

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ΕΣ ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζήτησε να καταρτιστεί σχέδιο από το ΥΕΘΑ, που θα δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να αποκτούν δεξιότητες κατά τη διάρκεια της θητείας που αυξήθηκε στους 12 μήνες, οι οποίες θα τους ανοίγουν στη συνέχεια πόρτες στην αγορά εργασίας.

«Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος». Αυτό είχε αναφέρει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος λοιπόν φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα την εξαγγελία Μητσοτάκη για θητεία με πιστοποίηση, προκειμένου οι στρατευμένοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα χρησιμοποιήσουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Με τον τρόπο αυτό, ο νεοσύλλεκτος δεν θα θεωρεί τη θητεία ως «βαρίδι» και χάσιμο χρόνου στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής του, αλλά ως ευκαιρία για απόκτηση εφοδίων, εξειδίκευση και κατάρτισης για την επαγγελματική του πορεία.

Πιθανότατα οι δεξιότητες που θα αποκτούν οι στρατευμένοι θα συνοδεύονται και από κάποιου είδους πιστοποιητικό το οποίο θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρονται δεξιότητες όπως εκμάθηση ξένης γλώσσας, γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκμάθηση οδήγησης οχημάτων κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης αναφορικά με την σταδιακή αύξηση του σημαντικού πολλαπλασιαστή ισχύος που αποτελεί το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.