ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ.Μπιάγκη για οφειλές τρίτων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για παροχές υπηρεσιών υγείας

Είναι επιτακτική η οικονομική στήριξη των στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω τη καταβολής των οφειλών τρίτων

Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ.Μπιάγκη για οφειλές τρίτων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για παροχές υπηρεσιών υγείας

Ο βουλευτής Κέρκυρας και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος του ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με ερώτησή του με τίτλο «οφειλές τρίτων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για παροχές υπηρεσιών υγείας» προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, ζητά να γίνει ενημέρωση επί των οφειλών τρίτων προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, στην ερώτησή του, αναδεικνύει το ζήτημα της συσσώρευσης οφειλών εξόδων νοσηλείας και γενικότερα παροχών υγείας από ασφαλιστικούς φορείς προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεδομένου ότι οι στρατιωτικές μονάδες υγείας παρέχουν υπηρεσίες και σε μη στρατιωτικό προσωπικό, που υπάγεται σε άλλους κρατικούς ασφαλιστικούς φορείς του ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.

Όπως παρατηρεί ο Δ.Μπιάγκης, η μη απόδοση των προαναφερόμενων οφειλών προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία δημιουργεί αλυσιδωτά οφειλές προς τρίτους (κυρίως προμηθευτές ιατροφαρμακευτικού υλικού), ενώ παράλληλα είναι δεδομένες οι υφιστάμενες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και επομένως είναι επιτακτική η οικονομική στήριξη των στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω τη καταβολής των οφειλών τρίτων, ώστε να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Ως εκ τούτου, o βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση επί των τρεχουσών οφειλών των ασφαλιστικών φορέων συνολικά προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία καθώς και των τελευταίων προς τους προμηθευτές τους καθώς και του ΕΚΑΒ προς τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης αν έχει προγραμματιστεί σχέδιο διακανονισμού αποπληρωμής των εν λόγω οφειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.