ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών σε Μαγνησία και Πιερία (φώτο)

Επικεντρώθηκε στην σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων αμφίβιων επιχειρήσεων και εκτέλεσης συνδυασμένων πυρών υποστήριξης

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών σε Μαγνησία και Πιερία (φώτο)

Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Πιερίας στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες.

Η συνεκπαίδευση, η οποία ήταν τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στην σχεδίαση και διεξαγωγή αντικειμένων αμφίβιων επιχειρήσεων και εκτέλεσης συνδυασμένων πυρών υποστήριξης.

Κατά την διάρκειά της άσκησης υπό το συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα του ΓΕΣ και της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ, ενώ από Αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit (MEU).

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «η εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδος και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους με σκοπό την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Δείτε φωτογραφίες από την πολυήμερη συνεκπαίδευση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.