ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αίγυπτος βγάζει την Ελλάδα από την Ανατολική Μεσόγειο: Ακύρωσε την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-13»

Υποτίθεται λόγω του πολέμου στο Ισραήλ αλλά αυτός ήταν «ένας λόγος παραπάνω» για να γίνει η άσκηση. 

Η Αίγυπτος βγάζει την Ελλάδα από την Ανατολική Μεσόγειο: Ακύρωσε την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-13»

Την ματαίωση της διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13», η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 16 έως 24 Νοεμβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και της Κρήτης, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. 

Η ματαίωση της άσκησης  έγινε μετά από αίτημα της αιγυπτιακής πλευράς «λόγω των τρεχουσών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» και προγραμματίζεται… για του χρόνου!

Πρόκειται για μια αρνητική, σε όλα τα επίπεδα, εξέλιξη, καθώς ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Αίγυπτος, είναι εχθροί του Ισραήλ, αλλά με την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13» θα εμφανιζόταν η Ελλάδα ως ένα κράτος με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις (Ναυτικό και Αεροπορία) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δεχθεί σε καμία περίπτωση την ακύρωση. Ειδικά με αυτή τη συγκυρία θα έπρεπε να γίνει η «ΜΕΔΟΥΣΑ – 13», να πιέσει η Ελλάδα έστω και συμβολικά, με βασικές δυνάμεις να διεξαχθεί η άσκηση και να επιτευχθεί η προβολή ισχύος της χώρας στον τομέα ζωτικού ενδιαφέροντός της, λόγω Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πραγματικός λόγος της ματαίωσης της άσκησης είναι ότι η Αίγυπτος έχει προσεγγίσει την Τουρκία, η οποία και δεν ήθελε να εμφανιστούν τα ελληνικά πλοία και μαχητικά στην Ανατολική Μεσόγειο σε αυτή την συγκυρία.

Έτσι όπως όλα φαίνεται η επιθυμία της Τουρκίας να απομακρυνθεί η Ελλάδα από την Ανατολική Μεσόγειο τελείως, έγινε σεβαστή από το Κάιρο, με την κυβέρνηση να το αποδέχεται σιωπηλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.