ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2023» – Δείτε νέες εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Έγινε σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων 2023» – Δείτε νέες εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», η οποία έγινε σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη (03.10.2023).

Η άσκηση «Παρμενίων» έγινε με την καθολική συμμετοχή μέσων και προσωπικού των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του Πολιτικού Τομέα.

Κατά την διεξαγωγή της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε υπό την διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, δόθηκε έμφαση στην εξάσκηση του προσωπικού στην άμεση επέμβαση για ταχεία και αποφασιστική αντιμετώπιση καταστάσεων σε όλες τις διαστάσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης, σε ένα περιβάλλον έντονων μεταναστευτικών ροών, εκδήλωσης καταστάσεων υβριδικών απειλών/ασύμμετρων ενεργειών και θερμών σημειακών επεισοδίων μεγάλης έντασης.

Οι εικόνες από τον «Παρμενίωνα» ήταν και φέτος εντυπωσιακές, και καταγράφουν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι σκοποί της άσκησης

● Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψη και τα πρόσφατα διδάγματα της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

● Η εξάσκηση στην σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.

● Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣ/ΠΑΜ-ΠΣΕΑ/ΓΕΕΘΑ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

● Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.