ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άσκηση «Πέλεκυς»: Μόνο τα 35 από τα 130 ελικόπτερα μπορούν να πετάξουν από την καταστροφή του Στεφανοβίκειου! – Θλίψη…

Επιβεβαιώνεται η καταστροφή περί των 60 μονάδων OH-58 Kiowa Warrior - Και μόνο 15 από τα 29 AH-64 Apache μπορούν και πετάνε - Και όποια UH-1H επιβίωσαν

Άσκηση «Πέλεκυς»: Μόνο τα 35 από τα 130 ελικόπτερα μπορούν να πετάξουν από την καταστροφή του Στεφανοβίκειου! – Θλίψη…

Να δείξει ότι έχει απομείνει από την Αεροπορία Στρατού της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, προσπάθησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος, αλλά δεν του βγήκε σε καλό: Η άσκηση «Πέλεκυς» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» ήταν «κουρεμένη», αφού  συμμετείχαν ελάχιστα ελικόπτερα, όσα μπορούσαν για να κάνουν κάποιες στοιχειώδεις δημόσιες σχέσεις του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ωστόσο παρά τις «τυμπανοκρουσίες» του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στην άσκηση συμμετείχαν μόλις 12 από τα 70 (!) OH-58 Kiowa, κάτι που επιβεβαιώνει την καταστροφή περίπου τουλάχιστον 60 μονάδων μονάδων, όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr! 

Και παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες των εικονοληπτών και του σκηνοθέτη που θύμισαν την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή», τα έρμα τα ελικόπτερα δεν… πολλαπλασιάζονταν! Αντίθετα επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που θέλουν την καταστροφή σχeδόν όλης της δύναμης των OH-58 και το σκληρό κτύπημα με τουλάχιστον 7 κατεστραμμένα AH-64 Apache.

Παράλληλα από τα 29 AH-64 Apache συμμετείχαν μόλις τα 15, τα άλλα φαίνεται ότι έχουν υποστεί ζημιές και γι’ αυτό το λόγο δεν τα είδαμε να συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως «διαφήμιση». 

Συνολικά σηκώθηκαν περί τα 35 ελικόπτερα από τα 130!

Τέλος βλέπουμε και ορισμένα UH-1H να δίνουν το «παρών», πρόκειται γι’ αυτά τα οποία επιβίωσαν από την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη η βάση.

Την ίδια ώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ που είναι αρκετά ενεργός στο Twitter αλλά ακόμη δεν έχει δώσει ούτε μια επίσημη απάντηση για το τι έγινε με τα ελικόπτερα δημοσίευσε ένα βίντεο, κάνοντας το εξής σχόλιο: «Όταν πρέπει, όπως πρέπει».

Προφανώς ήθελε να συμπληρώσει «…πνίγονται», αλλά ντράπηκε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες πληροφορίες ότι τα AH-64 Apache που πνίγηκαν στο Στεφανοβικείο βάφονται και στεγνώνονται για να μπορέσουν να φωτογραφηθούν. Φαίνεται ότι το παρών στη «φωτογράφιση» κατάφεραν να δώσουν περίπου τα μισά. 

Για τα OH-58 Kiowa που απλώς πλύθηκαν… ούτε σχόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.