ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «STRONG BALKAN – 23» με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Διεξήχθη στα Τίρανα

Πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «STRONG BALKAN – 23» με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων-Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) με την επωνυμία «STRONG BALKAN-23», που διεξήχθη στα Τίρανα, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Δημοκρατία των Σκοπίων, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης διεξήχθησαν -μεταξύ άλλων- ρίψεις αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, καταρριχήσεις από Ε/Π (fast rope, rappel), εξουδετερώσεις-καταστροφές αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (EOD), αντικείμενα Α’ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης, καθώς και βολές μάχης ταχείας αντίδρασης-βολές ελεύθερων σκοπευτών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μία επιχειρησιακή ομάδα (Special Operations Task Unit-SOTU) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και δύο επιτελείς σχεδίασης της ΔΕΠ.

Στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day-DV DAY) της άσκησης παρέστη ο διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς, ως εκπρόσωπος του διοικητή της ΔΕΠ, αντιστράτηγου Δημήτριου Χούπη.

Οι ασκήσεις ΕΔ-ΔΕΕ αντίστοιχου τύπου εντάσσονται στο πλαίσιο των «Balkan Nine Countries Combined Joint Special Operations Forces Exercises» (B-9 CJSE), οι οποίες καθιερώθηκαν το 2011 ως πρωτοβουλία της Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων και διοργανώνονται κάθε χρόνο από διαφορετική χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντίστοιχη δραστηριότητα με την ονομασία «BALKAN SHIELD-22» είχε φιλοξενηθεί από την Ελλάδα το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.