ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 40χρονης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στη Λιβύη (βίντεο)

«Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία, πριν ακόμη γεννηθώ»

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 40χρονης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στη Λιβύη (βίντεο)

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο κοιμητήριο του Παπάγου, συγγενείς και φίλοι της 40χρονης Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, που σκοτώθηκε στη Λιβύη.

Η 40χρονη νοσηλεύτρια ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής βρέθηκε στις πληγείσες, από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel», περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό και έμελλε να χάσει τη ζωή της μαζί με ακόμη τέσσερις Έλληνες.

Οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της

Η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251ο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ο χαμός της εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού, είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, στις 23 Μαΐου 1980, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

«Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία, πριν ακόμη γεννηθώ»

Με μια συγκλονιστική ανάρτησή της το 2020, η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη δήλωνε πως ανέκαθεν ένιωθε προορισμένη να υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία.

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ… Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…», έγραφε.

Η ανάρτηση του Ν.Δένδια

Το παρών έδωσε και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε μια συγκινητική ανάρτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Oι πολίτες, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, συχνά θέτουν το ερώτημα, αν το ευγενές καθήκον και η τιμή απαλύνουν τον θρήνο. Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Το είδα σήμερα γραμμένο στα πρόσωπα καθενός και καθεμιάς που περήφανα φοράει τη στολή».

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

«Ο Κικέρων είχε πει πως δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον. Και τίποτε δεν είναι πιο αληθινό από αυτό, όταν μιλάμε για τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι περασμένο στο DNA καθεμιάς και καθενός που περήφανα «αναπνέει» το εθνόσημο. «Οφείλω, άρα μπορώ».

Σήμερα τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, στο όνομα της πατρίδας τους. Αυτούς που έσπευσαν να βοηθήσουν αδύναμους συνανθρώπους μας, όπως και την ελληνική κοινότητα στη Λιβύη, που χτυπήθηκαν από το ίδιο καιρικό φαινόμενο που πριν λίγες ημέρες έπληξε και τη χώρα μας.

Γιατί καταλάβαιναν πως πλέον αντιδράμε, ως οφείλουμε, σε ό,τι γίνεται γύρω μας, ως μέρος ενός συνόλου – με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που το τελευταίο διάστημα έχει μεγεθύνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και αναγνωρίζεται διεθνώς ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή. Και το έκαναν υπερήφανα, συμμετέχοντας εθελοντικά στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Με την ολοκλήρωση του τριήμερου πένθους και μετά την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και άλλα μέλη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακολούθησα επίσης την επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ενόπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας, στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

Οι πολίτες, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, συχνά θέτουν το ερώτημα, αν το ευγενές καθήκον και η τιμή απαλύνουν τον θρήνο. Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Το είδα σήμερα γραμμένο στα πρόσωπα καθενός και καθεμιάς που περήφανα φοράει τη στολή.

Υπάρχει ένας ελπιδοφόρος συμβολισμός στο γεγονός ότι οι σημαίες δεν κυματίζουν στο κενό. Είναι το δικό μας καθήκον να συνεχίζουμε, αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.