ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΓΕΕΘΑ: Ντράπηκε και η ντροπή για την προσπάθεια απόκρυψης της ασύλληπτης τραγωδίας στην Λιβύη και τον λάθος σχεδιασμό της αποστολής

Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ δεν διέσυρε μόνο την τιμή της Ελλάδας αλλά διασύρει και την μνήμη των νεκρών - Οι «ελαφρά τραυματίες» έγιναν 3 νεκροί και 2 αγνοούμενοι!

ΓΕΕΘΑ: Ντράπηκε και η ντροπή για την προσπάθεια απόκρυψης της ασύλληπτης τραγωδίας στην Λιβύη και τον λάθος σχεδιασμό της αποστολής

Με καθυστέρηση πολλών ωρών και αφού ήρθαν στην δημοσιότητα από το pronews.gr, συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο της νέας τραγωδίας που έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την επιχείρηση στην Λιβύη.

Πρόκειται για την ίδια περίπτωση με τα ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache τα οποία «πνίγηκαν» στο Στεφανοβίκειο -έγκυρες πληροφορίες μιλάνε για συνολικά για 7 ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache– που ενώ δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που τα δείχνει με ανοιγμένες μηχανές μέσα στην πλημμύρα, εντούτοις η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ το αρνείται, παρασύροντας και τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

Στην ασύλληπτη τραγωδία της Λιβύης, οι ευθύνες του ΓΕΕΘ είναι αυταπόδεικτες, διότι μετέφεραν στρατιωτικό κλιμάκιο, έστω γιατρών και νοσηλευτών σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον, σα να επρόκειτο για… σχολική εκδρομή, στοιβαγμένοι σε ένα λεωφορείο χωρίς προστατευτικά οχήματα και χωρίς προηγούμενη αναγνώριση της περιοχής.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους το ΓΕΕΘΑ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Νωρίτερα όπως είχε ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο Υγείας της Λιβύης, νεκροί φέρονταν και οι τέσσερις Έλληνες αξιωματικοί, που είχαν τραυματιστεί στο τροχαίο δυστύχημα στην Λιβύη.

Εκτός από το λιβυκό υπουργείο, και το Reuters, ανέφερε πως τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, καθώς και 3 Λίβυοι που κατευθύνονταν στην πόλη Ντέρνα σκοτώθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα της Κυριακής, όταν στην Ελλάδα όλοι είχαν «κρυφτεί»: Από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδια, μέχρι τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κ.Φλώρο και τους συναρμόδιους Αρχηγούς των Επιτελείων.

Η ελληνική ομάδα διάσωσης κατευθυνόταν προς τη Ντέρνα, την παράκτια πόλη της Λιβύης που επλήγη σοβαρά από την καταιγίδα Daniel, όταν συνέβη το δυστύχημα.

Το λεωφορείο λέγεται ότι ανατράπηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- και στη συνέχεια έπιασε φωτιά και όσοι Έλληνες σκοτώθηκαν κάηκαν ζωντανοί! 

Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Τo ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για «ελαφρά τραυματίες»

Το ΓΕΕΘΑ στη σχετική ανακοίνωσή του για το περιστατικό δεν επιβεβαιώνε τους θανάτους των 4 Ελλήνων. Αντίθετα, έκανε λόγο για «στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς», ενώ είχε γίνει γνωστό ότι απογειώθηκε C -130 για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων…

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ όταν έγινε γνωστό το ατύχημα: 

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

Το υπουργείο Άμυνας από πλευράς του είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.