ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Trojan Footprint 2024»: Στην Ελλάδα η άσκηση του ΝΑΤΟ

H Special Forces/Special Operators άσκηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Συμμαχίας

Trojan Footprint 2024»: Στην Ελλάδα η άσκηση του ΝΑΤΟ

Πάνω από δύο εβδομάδες αναμένεται να διαρκέσει η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ Sofex «Trojan Footprint 2024» η οποία θα φιλοξενηθεί σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας οι οποίες θα μετατραπούν σε ένα απέραντο πεδίο Ειδικών Επιχειρήσεων.

H Special Forces/Special Operators άσκηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Συμμαχίας, με την επιλογή της Ελλάδας ως μια από τις χώρες φιλοξενίας να αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου.

Άλλωστε, οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ – Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, Ζ’ ΜΑΚ και Τμήμα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων – έχουν ήδη δώσει διαπιστευτήρια δυνατοτήτων μέσω της ΝΑΤΟϊκής αξιολόγησης.

Εκτός από τους Έλληνες επίλεκτους κομάντος, στην άσκηση θα συμμετέχουν κορυφαίες Μονάδες Special Forces από Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία. Eνώ εκτός από το προσωπικό της «αφρόκρεμας» των Συμμαχικών SOF, στην «TROJANFOOTPRINT 2024» θα λάβουν μέρος εναέρια μέσα από τις χώρες που θα συμμετέχουν και κυρίως από τις ΗΠΑ, όπως αεροσκάφη NC-130 και ελικόπτερα UH-60M Black Hawk, AH-64 Apache και CH-47 Chinook.

Με επίκεντρο τη Νέα Πέραμο, την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, το ΚΕΤΘ Αυλώνα αλλά και την περιοχή της Μαγνησίας, οι Δυνάμεις που θα συμμετέχουν στην υψηλού επιχειρησιακού επιπέδου άσκηση θα εκπαιδευτούν σε μια σειρά από αντικείμενα και σενάρια Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Καταδρομικές επιχειρήσεις, τερματική καθοδήγηση πυρών από μαχητικά αεροσκάφη με συνδρομή Joint Terminal Attack Controller, αποστολές αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών, εξουδετέρωσης ασύμμετρων απειλών θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων σε ρεαλιστικές συνθήκες ημέρα και νύχτα. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και αμφίβια σενάρια, όπως νηοψίες και καταδρομικές αποστολές ανορθόδοξου πολέμου με χρήση Ελληνικών και Συμμαχικών πλωτών μέσων.

Η άσκηση αρχίζει στις 28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ορισμού DV και Μedia Day.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.