ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Προειδοποίησε τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στα Σκόπια λόγω απειλών για βόμβες

«Υβριδικές» οι απειλές λένε τα Σκόπια

Γερμανία: Προειδοποίησε τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στα Σκόπια λόγω απειλών για βόμβες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στα Σκόπια, λόγω απειλών για βόμβες.

Ειδικότερα, συνιστά στους πολίτες της Γερμανίας να ενημερώνονται από αξιόπιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τρέχουσα κατάσταση στα Σκόπια και να ακολουθούν τις συστάσεις των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

«Απειλές για βόμβες εναντίον δημόσιων ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων καταγράφηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα Σκόπια. Αρχικά στοχοποιήθηκαν σχολεία και δημόσια κτήρια, αλλά έκτοτε έχουν υπάρξει απειλές για τοποθέτηση βομβών και σε ξενοδοχεία και άλλα μη κυβερνητικά κτήρια. Τέλος, θεωρήθηκε απαραίτητη η εκκένωση στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπου χρειάστηκε να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία» σημειώνεται στην προειδοποίηση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Τα Σκόπια, δέχονται πολλές απειλές για βόμβες τους τελευταίους δύο μήνες, οι οποίες όλες έχουν αποδειχτεί ψευδείς.

Μόλις χθες, απειλή για βόμβα έφθασε και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, το οποίο για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και ανεστάλησαν οι πρωινές πτήσεις.

«Υβριδικές» οι απειλές λένε τα Σκόπια

Η κυβέρνηση των Σκοπίων κάνει λόγο για «υβριδικές απειλές», οι οποίες έχουν ενταθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί από πού προέρχονται οι απειλές αυτές, καθώς μεγάλο μέρος αυτών φθάνουν μέσω συνδέσεων VPN από το εξωτερικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα ζήτησε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των υβριδικών αυτών απειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Οσμάνι σημείωσε ότι πρόσφατα, υπήρξαν πολλές απειλές για βόμβες στην περιοχή, ιδίως στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.