ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Για 5η μέρα κατακαίει τα πάντα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα της χώρας

Εφιαλτική αναμένεται να είναι και η σημερινή μέρα

Για 5η μέρα κατακαίει τα πάντα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα της χώρας

Η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να καίει για πέμπτη μέρα, και το μέτωπο της Δαδιάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ ενώνεται με ένα μέτωπο στη Σίμη, περιοχή κοντά στον Άβαντα που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Όπως όλα δείχνουν, η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη δεν θα σβήσει σύντομα.

Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, καθώς και σε αυτήν που εκδηλώθηκε στο δάσος της Δαδιάς, επιχειρούν 241 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 70 οχήματα, ενώ επιχείρησαν περιοδικά 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Από χθες , τις πρωινές ώρες, εκδόθηκαν μέσω 112 έξι προειδοποιητικά μηνύματα για την ενημέρωση και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και πλοιάρια του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος ενεργοποιήθηκαν για την απομάκρυνση πολιτών.

Συνολικά αυτή την στιγμή η εξέλιξη των υπόλοιπων μετώπων των πυρκαγιών σε όλη την χώρα είναι η εξής:

-Στην Αττική, δύο μέτωπα μαίνονται στους πρόποδες της Πάρνηθας πάνω από την Φυλή, τα Ανω Λιόσια και το Μενίδι με κατεύθυνση προς τον εθνικό δρυμό που απέχει μερικά χιλιόμετρα. Εχουν καεί σπίτια. 

Στην Βοιωτία, τρεις πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη με πιο πρόσφατη αυτή στην Υλίκη. 

Στην Εύβοια, στα Ψαχνά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Μυτιλήνης)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Φωκίδας)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.