Γιατί το καθεστώς Ζελένσκι λέει ψέματα για το μακελειό στο Kραματόρσκ: Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν βλήματα Tochka-U

Η Ουκρανία είναι ο μεγαλύτερος χρήστης του συγκεκριμένου πυραύλου - Η Ρωσία τους αντικατέστησε με Iskander

Γιατί το καθεστώς Ζελένσκι λέει ψέματα για το μακελειό στο Kραματόρσκ: Μόνο αυτοί χρησιμοποιούν βλήματα Tochka-U

Tι συνέβη πραγματικά στο Κραματόρσκ; Οι Δυτικοί όπως αναμένονταν κατηγορούν την Ρωσία για το χτύπημα στον σταθμό του τρένου που κόστισε την ζωή σε 50 ανθρώπους ανάμεσά τους και 12 παιδιά.

Όμως άλλο πράγμα είναι τι λένε οι αριθμοί και τα υπαρκτά στοιχεία και άλλο τι θέλουν οι Δυτικοί και το καθεστώς του Κιέβου να περάσουν για λόγους συμφέροντος επειδή έτσι βολεύει.

Η Ρωσία μέχρι το 2014 κατείχε 220 εκτοξευτές ενώ τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα είχαν αναβαθμιστεί το 2004 και προορίζονταν να αντικατασταθούν από τους 9K720 Iskander .

Όπως και έγινε το 2019. Κατά την ρωσική επέμβαση η Δύση κυκλοφόρησε κάποιες φήμες ότι η Ρωσία επέστρεψε σε επιχειρησιακή λειτουργία τους εκτοξευτές των Tochka-U αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί δεν στηρίχθηκαν σε κάποιες αποδείξεις και φυσικά το αρνείται ο ρωσικός Στρατός.

Το ότι οι Ρώσοι έχουν αποσύρει τα συγκεκριμένα συστήματα το επιβεβαιώνει και ο βρετανικός IISS το 2021. Δηλαδή ένα δυτικό think tank με άμεσες σχέσεις με την MI6, για να ξέρουμε τι λέμε.

Ας πάμε και στα απλά: Τι θα κέρδιζαν οι Ρώσοι από το σημερινό χτύπημα όταν όλες οι δυτικές κοινωνίες ακόμα και η μισή ελληνική, έχουν πειστεί από τα δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ ότι για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στον πλανήτη φταίει ένας… Ρώσος;

Αν πάλι πραγματοποιούσαν ένα τέτοιο χτύπημα δεν θα το έκαναν με Totchka αλλά με Iskander.

Πάμε τώρα και στον αντίπαλο, δηλαδή στους Ουκρανούς που με πονηρό τρόπο επιχειρούν να πείσουν τους πάντες ότι οι Ρώσοι διέπραξαν αυτό το ανοσιούργημα.

Οι Ουκρανοί διαθέτουν 90 εκτοξευτές και 800 πυραύλους Totchka. Αυτό σημαίνει πως η Ουκρανία είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ του συγκεκριμένου συστήματος.

Συνεπώς κάτι δεν πάει καλά με το σημερινό αφήγημα, καθώς υπάρχουν στοιχεία και αριθμοί που το διαψεύδουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.